ניסים

איחור אבחנה של לימפומה

לפני 5 שנים גילו לאישתי בלוטות לימפה מוגדלות, היא עברה ייעוץ המטולוגיה ואף בדיקת סיטי, אך הוחלט כי אין לבצע ביופסיה. לאחרונה היא אובחנה מסרטן לימפומה. האם מדובר ברשלנות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דניאל שבח

ניסים שלום, לכאורה אכן ישנה רשלנות. איחור במחלת סרטן בכלל ולימפומה בפרט מונע טיפול מוקדם למחלה שהיא פרוגרסיבית, כלומר מתקדמת. לרוב במקרה כזה חוסר אבחנה סבירה, והמקרה המתואר לכאורה אינו סביר, גורם להתקדמות המחלה לשלבים מתקדמים של המחלה שעלולים להיות קריטיים להחלמה. זאת ועוד, איחור בהבחנה עלול להוביל לטיפול אגרסיבי יותר שהיה נמנע אילולא האיחור. העילה למצב של איחור באבחנה של מחלה קשה נקראת אובדן סיכויי החלמה והיא ניתנת לתביעה ולפיצוי. בברכה, עו"ד דניאל שבח