גילוי מאוחר של ריפלוקס אצל תינוקת
שלום לכולם, אני אמא לילדה קטנה ורציתי להתייעץ איתכם. הבת שלי סבלה מדלקות שתן שוב ושוב מהיום שהיא נולדה ועד גיל שנתיים. הרופאים רק נתנו לה אנטיביוטיקה לטיפול בדלקות, אבל לא חיפשו למה זה קורה כל הזמן. רק כשהיא הגיעה לגיל שנתיים, אחרי המון דלקות, גילו שיש לה בעיה שנקראת ריפלוקס כלייתי (מצב שבו השתן חוזר מהשלפוחית אל הכליות). בגלל שלא ידעו על זה קודם, היא לא קיבלה את הטיפול המתאים לילדים עם ריפלוקס. אני רוצה לדעת - האם זה נחשב רשלנות רפואית שלא בדקו את זה קודם? האם היו צריכים לחשוד בבעיה הזו ולבדוק אותה כבר בהתחלה, כשראו שיש לה כל כך הרבה דלקות?
שלום רב, במקרה המתואר קיים חשש משמעותי לרשלנות רפואית. כאשר תינוקת סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן, במיוחד מגיל כה צעיר, על פי הפסיקה, במקרה של דלקות חוזרות בדרכי השתן אצל ילדים, חובה על הרופאים לערוך בירור מקיף מעבר למתן אנטיביוטיקה בלבד. בירור זה כולל בדיקות הדמיה מתאימות לשלילת מומים במערכת השתן, כולל ריפלוקס כלייתי. אי ביצוע בירור כזה, במיוחד כשמדובר בתינוקת עם דלקות חוזרות מגיל אפס, עשוי להיחשב כהתרשלות רפואית. עם זאת, לצורך הגשת תביעה נדרשת חוות דעת רפואית ממומחה שתתמוך בטענות אלו ותוכיח את הקשר הסיבתי בין האיחור באבחון לנזק שנגרם. מומלץ לפנות להתייעצות משפטית עם כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים לבחינה מעמיקה של המקרה. בברכה עו"ד שבח.
שאלות נפוצות:
כרמי רוזנבלט