תביעה על ביטול מלון באתר בוקינג
בסביבות אפריל 2018 הזמנתי מספר מלונות דרך אתר בוקינג לטיול ביוון אשר התקיים בחודש אוגוסט השנה . אחד המלונות יצר עימי קשר כאשר הייתי ביוון ( כשבוע לפני מועד קבלת החדר ) בטענה כי נעשתה טעות בהזמנה ואין מקום במלון , הם הציעו חדר במלון אחר שלטענתם היווה שדרוג . כאשר הגעתי למלון החלופי , הבנתי שהחלופה אינה ראויה . המלון אשר הזמנתי מראש הינו מלון דירות חדש אשר נמצא על חוף הים בכפר קטן ואילו המלון אשר קיבלתי הוא מלון ישן , במרכז עיר , ללא חוף , כאשר הנוף מהחלון הוא של אתר בניה . סירבתי לקחת את החדר החלופי ולאחר חיפושים שערכו כמה שעות מצאתי חלופות באזור אחר , דבר שגרר שינוי במסלול הטיול מכיוון שבאזור שבו רציתי להיות כבר לא נשארו מלונות פנויים . המלון , דרך בוקינג חייבו אותי על מלוא סכום השהות , והם מסרבים להחזיר את כספי ,בנוסף לסכום המלא , גם נאלצתי לשלם על מלון חלופי כמובן . האם יש אפשרות לתבוע את בוקינג או את המלון בו נעשתה ההזמנה הראשונית ?
עומר, שלום רב, כמובן שללא כל המסמכים והפרטים אין אפשרות לייעץ, אולם באופן כללי ולפי דבריך, על המלון להחזיר את הכסף משום שהוא זה שביטל את הזמנתך. כדאי לשקול הגשת תביעה נגד בוקינג והמלון, להגישה בארץ ולבקש מבית המשפט רשות להמציא את כתב התביעה מחוץ לישראל. תביא בחשבון שההליך יהיה לא זול, ואני מציע לך לקבל קודם ייעוץ פרטני המבוסס על כל המסמכים מעו"ד המנוסה בתחום, ואז לקבל החלטה איזו תביעה להגיש, ובדיוק נגד מי.