אודי ר

שאלה לגבי חשש מתביעה/מעצר בחו"ל

לפני כמה חודשים ניהלתי ויכוח עם מישהו מחו"ל אנטישמי בטוויטר.האיש תקף במילים חריפות ובזויות את התנהלות ישראל במלחמה ואני ברוב הזמן עונה לו עניינית.בשלב מסויים כתבתי לו תגובה חריפה עם התבטאויות כמו למשל שבאירופה יכול לקרות מה שקרה בישראל ואפילו לו אישית .קיבלתי חסימה מטוויטר (האיש דיווח לטוויטר על התגובה) למשך כמה שעות בגלל הפרת הכללים עם הודעה מהם שבמידה ותהיה דרישה לחשיפת פרטיי האישיים לצורך תביעה הם ימסרו (הודעה קבועה שכנראה שולחים לכל נחסם בגלל הפרה).האם אני צריך לחשוש מנסיעה לחו"ל ומעצר בביקורת גבולות במידה וכן אני דרוש לחקירה? האם אני אמור לדעת אם יש נגדי מהלך משפטי במידה ונפתח נגדי משהו כזה בחו"ל? אחרת אלפים שמגיבים בטוויטר חשופים למעצר ומשפט בחו"ל כשהם לא מודעים שהעבירו את פרטיהם ויש הליך משפטי נגדם.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אודי, שלום רב, החשש שלך נראה מרוחק, אבל אף אחד לא יכול לתת לך תעודת ביטוח שחששותיך לא יתגשמו. אם טוויטר ימסרו את פרטיך למתלונן והוא ירצה לתבוע אותך בתביעה אזרחית – יהיה עליו למסור לך את כתב התביעה ואז תדע על ההליך ותוכל להשיב. אם הוא יתלונן עליך למשטרה המקומית – הסבירות שתיפתח חקירה לא גבוהה (אלא אם ההתבטאויות שלך חרגו מכל סבירות) אבל – כאמור – אי אפשר לתת לך תעודת ביטוח שלא תהיה חקירה.