ואדים

דו״חות עבירת תנועה באיטליה

לפני שבועיים קיבלתי מכתב ממשרד עורכי דין יצחק אילת עם דרישה לתשלום דוחות עבירות תנועה באיטליה משנת 2022 על נסיעה בנתיב רכב ציבורי. למכתב ממשרד עו״ד מצורף מכתב משטרה איטלקית על עבירת תנועה. במכתב ממשרד ע״ד כתוב שקיבלתי דוחות מאיטליה בפברואר 2023 ( כ 4 חודשים לאחר העבירה ), אך לא קיבלתי אותם. בינתיים הסכום מ79 אירו בדו״ח איטלקי קפץ ל 2880 ₪. כאשר הייתי באיטליה לא קיבלתי שום דרישה מחברת השכרה על התשלום ( אומנם במכתב איטלקי כתוב שלקח להם זמן להוציא מידע ממצלמות ). אבל לא קיבלתי דוחות מאיטליה . האם יש כזה מצב שדוחות לא מגיעות ואז כעבור שנתיים פתאום מקבלים מכתב דרך עו״ד ישראלי ( מאיים מאוד ). האים ניתן להוריד סכום? מה הסכנה שלא משלמים כנס? האם ניתן לשכור רכב באיחוד האירופאי אם לא משלמים כנס?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום רב, אתה שואל אם מה שקרה יכול להיות. מסתבר שכן. לגבי עצם העניין, בדיקה של פרטי המקרה באיטליה תעלה כנראה יותר מהסכום שנדרשת לשלם. אם לא תשלם את הקנס אתה מסתכן שבביקור עתידי באירופה "תיתפס". זו לא וודאות – אבל סיכון.