לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ראיסה

תשלום ארנונה - גג סנטף

שלום רב, שמי ראיסה ואני גרה באופקים ומאוד רציתי להבין את החוק התשלום עבור הפרגולה עם גג סנטף. ראיתי בחוק הכנסת מתאריך 18.05.2018 כי גג שקוף -סנטף לא יחוייב בארנונה. יש לי פרגולה וגג שלה בנוי מעץ כאשר מכל שורה לשורה של עץ יש 5 ס"מ רווח ועליו אני מעוניינת לשים פלסטיק שקוף - סנטף. בגבייה של עיריית אופקים טענו כי אם אני שמה פלסטיק בו לא חודר מים, אני חייבת לשלם ארנונה כי נקרא שיש גג למרות שזה לא מחסון ולא מקום מגורים. רציתי בבקשה לבדוק האם החוק הכנסת לא פועל כאן? אשמח לקבל תשובה. תודה מראש בברכה, ראיסה

שמגר

עכשיו אני רואה: הדפס אושר לקריאה שנייה ושלישית: הוספת גג מפלסטיק לפרגולה לא תחייב בארנונה 9 ביולי 2018, כ"ו בתמוז תשע"ח, בשעה 15:35 ​ האמור הוא בעיריות בהן לא מחייבים פרגולות שאינן מחופות בארנונה וחיוב כזה מבוצע רק בגין הוספת משטח חיפוי הפרגולה ועדת הכספים בראשות ח"כ משה גפני אישרה היום (ב') לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של ח"כ דוד אמסלם, 'לתיקון פקודת מסי העירייה ומסי הממשלה (פטורין) (פטור מארנונה למצללה)'. על פי הסדר שהושג החוק לא ישנה את המצב לגבי עיריות הנוהגות לחייב ארנונה על פרגולות בכל אופן בין אם הן מקורות ובין אם לאו, אלא יעסוק בעיריות בהן לא נוהגים לגבות ארנונה על פרגולות שאינן מקורות ורק הוספת גג לפרגולה מביאה לחיובה בארנונה. ברשויות אלה קובע החוק כי הצבת גג פלסטי שקוף על פרגולה שאינה חנייה או מקום אחסון לא תחייב את בעלי הבית בתשלום ארנונה בגין שטח הפרגולה. במסגרת החוק נותרות על כנן כל הגדרות החוק המגדירות מהי פרגולה, בנוסף האמור הוא בבתי מגורים בלבד ולא בעסקים או מבנים אחרים.

נמרוד

לא מכיר חוק כזה כפי שאת מתארת הפני אותי לשם החוק ואבדוק

שמגר

ארנונה פרגולה הכוללת קירוי - עבר קריאה ראשונה במאי 2018 אבל אני לא בטוח שעבר קריאה שניה ושלישית: אושר לקריאה ראשונה: הוספת גג מפלסטיק לפרגולה לא תחייב בארנונה 30 במאי 2018, ט"ז בסיון תשע"ח, בשעה 16:00 ​ האמור הוא בעיריות בהן לא מחייבים פרגולות שאינן מחופות בארנונה וחיוב כזה מבוצע רק בגין הוספת משטח חיפוי הפרגולה. יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני קרא להשוואת כללי הארנונה ברשויות השונות: "מביא לחוסר שוויון בהכנסות" ועדת הכספים אישרה היום (ד') לקריאה ראשונה את הצעת החוק של ח"כ דוד אמסלם, 'לתיקון פקודת מסי העירייה ומסי הממשלה (פטורין) (פטור מארנונה למצללה)'. על פי הסדר אליו הגיע מציע החוק עם אגף תקציבים במשרד האוצר, החוק לא ישנה את המצב לגבי עיריות הנוהגות לחייב ארנונה על פרגולות בכל אופן בין אם הן מקורות ובין אם לאו, אלא יעסוק בעיריות בהן לא נוהגים לגבות ארנונה על פרגולות שאינן מקורות ורק הוספת גג לפרגולה מביאה לחיובה בארנונה. ברשויות אלה קובע החוק כי הצבת גג פלסטי שקוף על פרגולה שאינה חנייה או מקום אחסון לא תחייב את בעלי הבית בתשלום ארנונה בגין שטח הפרגולה. במסגרת החוק נותרות על כנן כל הגדרות החוק המגדירות מהי פרגולה, בנוסף האמור הוא בבתי מגורים בלבד ולא בעסקים או מבנים אחרים. במהלך הדיון עלה כי עיריית ירושלים מתנגדת למהלך כאשר היא נכנסת לגדר הערים אשר מחיבות פרגולה בארנונה רק בגין הוספת גגון. נציג העירייה טען כי הדבר יפגע בהכנסות העיר בעוד ערים אחרות בישראל דוגמת ת"א מחייבות בארנונה גם בגין פרגולה שאינה מקורה והחוק אינו חל לגביהן. יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני העיר על רקע הדברים כי "ראוי שמשרד הפנים יכנס לנושא ויביא לשוויון בין הרשויות השונות, הדבר בסופו של דבר מביא לחוסר שוויון בהכנסותיהן". בתום הדיון אושרה הצעת החוק לקריאה ראשונה בכפוף לרביזיה (הצבעה חוזרת).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה