פטור על FMF ונקעים חוזרים בקרסול בשל קואלציה טרזלית
לבת שלי יש FMF לפעמים ההתקפים בתדירות ולפעמים במרחקים ארוכים, יש לה קושי בהליכה ובעמידה בגלל נקעים חוזרים בקרסול (כנראה קאוליציה טראזלית אמורה לעבור גם CT). הילדה אמורה להתחיל חודש הבא טיפול באילאריס. לפני כחודש וחצי הייתה בצו ראשון ובו הציעו לה פטור והיא סרבה כי היא רוצה לשרת. לאחר קריאה והבנה איך הכל מתנהל היא הפנימה שעדיף לה להתנדב ולהיות שייכת לרופאים שלה ועיקלה את ההצעה שהיא קיבלה בצו ראשון. אבל, השבוע היה לה זימון שבו היא הביאה מסמך אורטופדי ופה הודיע לה הרופא שיש לה פרופיל 64 . כאמא שיודעת מה המגבלות של הילדה ולאחר שיחות עם הורים נוספים שלידהם יש FMF ועל מה שהם עברו בצבא, אני רוצה שהילדה תקבל פטור ותתגיס בהתנדבות וככה תוכל לקבל את כל הטיפול והבדיקות בזמן אמת ללא חסדיו של הצבא. אשמח להדרכה מה אני עושה כדי לערער על ההחלטה של הרופא, אילו מסמכים להגיש, האם לכתוב מכתב ולתאר בו את מה שהיא חווה ביום יום? אני צריכה ייעוץ. עותה להדרכה וחוות דעתך. בכבוד רב ותודה.
שלום לך אמא של..., הבעיה שתיארת היא כזו שהרבה נתקלים בה! הורדת פרופיל או העלאת פרופיל בהליכים של קביעת הפרופיל מול לשכת הגיוס ולעיתים גם תוך כדי שירות. מאחורי הליכי קביעת הפרופיל עומדת רשת מלאה ומקיפה של שיקולים וקביעת הפרופיל משתנה בהתאם לבעיה הרפואית ולהיקף החומרה שלה. במצבים כאלה אני ממליץ שלא להתנהל לבד ולהגיע לכל הפחות לפגישת יעוץ עם מסמכים רפואיים מלאים ומקיפים ככל הניתן. לאחר מכן, ניתן לשקול המשך טיפול לבד או באמצעות עורך דין. בהצלחה!
שאלות נפוצות:
סמי שלמה
בר יהושע