משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאקבלת תמריץ לאנשי קבע בלי חתימה

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

קבלת תמריץ לאנשי קבע בלי חתימה

גול
גולדן

שלום, הודיעו לי לפני חודשיים שקיבלתי מענק מפקד על סך 10,000 ש"ח, וציינו כי בגין מענק זה אני לא צריך לחתום עוד קבע או על איזשהו חוזה/ מסמך. מבדיקות שערכתי בשבועיים האחרונים מול השלישות שלי לגבי קיצור שירות (מתחילת נובמבר לתחילת יוני), הודיעו לי שם שאני חתום על מסלול תמריץ עד ה02.09 בגין אותו מענק מפקד שקיבלתי, ואם אני אשתחרר לפני ה02.09 אז אני אצטרך להחזיר את המענק. חשוב לי לציין שאני איש קבע ותיק שחתום על הארכת שירות מסוג התנדבות ולא תמריץ. האם זה חוקי להגיד לי שאני צריך להחזיר את המענק כי אני חתום על מסלול תמריץ בגינה בלי להודיע לי את זה לפני קבלת המענק? או אפילו חתימה על מסמך כלשהו שאני חתום על תמריץ?

RE:
עורך דין עידן דביר
עורך דין עידן דביר

שלום גולדן, יש צורך לערוך בירור עובדתי וממנו צריך ללמוד על המצב המשפטי. מציע לך לצלם את כל החומרים שיש אצל קוראי הסגל ומשאבי האנוש ביחידה ולגשת עם חומרים אלה לעורך דין לפגישה אישית על מנת לבחון את הדברים לגופם.