משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאהאם אפשר להתנדב לקרבי בגיל 24 לאחר שקיבלתי פטור נפשי?

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

האם אפשר להתנדב לקרבי בגיל 24 לאחר שקיבלתי פטור נפשי?

עדן
עדן..

הייתי משובץ לחי״ר והחלטתי ללכת לקב״ן ולהוריד פרופיל בגלל חרדה חברתית. קיבלתי פטור 21 נפשי. כיום אני בן 24 ונמצא במקום אחר לגמרי, החרדה כמעט ולא קיימת ואני הרבה יותר בריא ובוגר. האם זה אפשרי לעבור אבחון מחדש ולהתנדב לקרבי, ואפילו לעבור יום סיירות וכו׳ ולהגיע ליחידה מובחרת? תודה

RE:
עורך דין עידן דביר
עורך דין עידן דביר

עדן שלום, בעקרון ניתן להגיש בקשה להעלאת פרופיל וכן בקשת התנדבות, רצוי שבקשה כזו תיתמך בחוות דעת מתאימה של גורם רפואי מומחה (במקרה של מצב נפשי - פסיכיאטר). לא ניתן להתנות את הבקשה להעלאת פרופיל לגיוס באופי שירות - למשל, אני מעלה פרופיל אם יתנו לי להגיע ליום סיירות או לחי"ר. מי שמבקש להעלות פרופיל או להתנדב צריך לקחת בחשבון כי ייתכן והפרופיל יעלה "רק ל-45 או 64 - ואז ישרת בתפקיד ותנאי שירות שמתאימים לפרופיל שנקבע. ליעוץ נוסף ניתן לפנות טלפונית - 052-4220101 בברכה, עו"ד עידן דביר.