משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאהורדת תקן לוחם וזכות השיפוט

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

הורדת תקן לוחם וזכות השיפוט

רגב
רגב שולמן

שלום אני רגב שולמן לוחם בחטיבת הצנחנים לחמתי בעזה מעל שלושה חודשיים לאחר שלושה חודשים של לחימה מפקד הפלוגה העליל עלי עלילה שדיברתי בטלפון מה שהיה אסור וגם לא קרה על כך הוא החליט שהוא מחזיר אותי לארץ מהלחימה לאחר חודש בארץ התגלה לי שהתקן הקרבי שלי ירד ואיתה גם המשכורת השאלה שלי היא האם מותר למפ כמובן באישור מגד להוריד לי תקן קרבי על פי חשד בלבד וללא משפט או הליך מסודר ובנוסף ללא ידעתי וללא יכולת להביע את תענותי בנושא תודה רבה

RE:
עורך דין עידן דביר
עורך דין עידן דביר

רגב שלום רב, החלטה להוריד מלוחמה היא החלטה פיקודית. יכול להיות שהיה ראוי לאפשר לך לטעון טענות אך אין חובה שהמפקדים היו צריכים להעדיף אותן או לתמוך אותן בראיות או לשפוט אותך על המעשים. ככל ולא שימשת בתפקיד לוחם זמן מינימלי לקביעות התקן אז אינך זכאי להמשיך להחזיק בתקן לוחם.