לוחם.

תקן לוחם לחייל שעבר מעל 85 אחוז

התגייסתי במחזור מרץ 22, עבר כבר שנתיים וחמישה חודשים מהשירות בעקבות המלחמה עכשיו יש לו איזה בעיה בגב וצריך לקבל טיפול ויוצא לפניות באופן קבוע המג''ד החליט שהמצב הזה שלו ועם כל המצב במדינה הוא לא יכול להמשיך לשרת כלוחם והחליט שעובר להיות בחמ"ל גדוד עכשיו רוצים לקחת את התקן לוחם (הורדה במשכורת ופגיעה במענק) האם זה חוקי ?(ממה שאני מכיר אם לוחם עבר את 85 אחוז מתוך השירות כלוחם התקן אמור להשמר לו גם אם אחר כך הוא לא נשאר לו חם)

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

שלום רב, ההוראות בדבר תקן לוחם (וקיבוע תקן כזה) מופיעות בפקודות הצבא. גם נושא הזכאות לתעודת לוחם. יש הבדל בין השניים וזכאות תעודת לוחם היא לא זכאות לתקן לוחם. לכן לא בטוח, גם אם זכאי לתעודה שיישאר בתקן לוחם.