לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רותם

מתי כדאי להתפטר בעקבות לידה

שלום, אני כרגע בסוף ההריון, עובדת בשני מקומות עבודה ולא מתכוונת לחזור אליהם לאחר הלידה (או בכלל). אני מעוניינת לחתום אבטלה בתום חופשת הלידה. שאלתי היא - מתי כדאי להתפטר? אם אתפטר בתום חופשת הלידה אשמור על זכויותיי הסוציאליות אך אאלץ להמתין שלושה חודשים על מנת לחתום אבטלה (אני מתגוררת במרחק של מעל ל40 קמ רק מאחד ממקומות העבודה, כך שמניחה שזו בכל זאת תיחשב התפטרות). אם אתפטר לפני הלידה או בסמוך לה ואתייצב בלשכה - שלושת חודשי ההמתנה יחפפו לחופשת הלידה כך שלא אצטרך בפועל להמתין על מנת לקבל דמי אבטלה, אולם אפסיד את זכויותיי הסוציאליות בחודשים אלה. מה עדיף לי? אשמח להסבר, תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

תיארת נכונה את ההבדל בין שתי הסיטואציות. התשובה מה נכון לך או מה עדיף לך היא אצלך בלבד. אם יש חשיבות לשכר טו לדמי אבטלה ב-3 חודשי ההמתנה כמובן שעדיף להתפטר מייד לאחר הלידה.

רותם

שלום, בהמשך לשאלתי הקודמת: כאמור, אני עובדת בשני מקומות ועתידה ללדת בקרוב. אשמח לדעת: במידה ואתפטר ממקום עבודה אחד לפני הלידה וממקום העבודה השני (המרוחק מעל 40 ק"מ ממקום מגוריי) רק בתום חופשת הלידה (כשלושה חודשים לאחר הלידה), האם אוכל לחתום מיד אבטלה? או שיהיה צורך בהמתנה של שלושה חודשים בכל זאת בעקבות ההתפטרות הראשונה? הרי ההתפטרות ממקום העבודה השני אמורה להיחשב מוצדקת בשל המרחק. אודה לתשובה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

בכל מקרה לא כדאי להתפטר לפני הלידה אלא רק לאחריה, מציעה לך להתפטר מהמקום הראשון מייד לאחר הלידה והמקום השני בתום החל"ד (תוך מתן הודעה מוקדמת חודש מראש).

רותם

תודה רבה על המענה המהיר. רק רוצה לוודא שהבנתי - אם אתפטר מהמקום הראשון מיד לאחר הלידה אך עליי להודיע חודש מראש - יצא שעליי להודיע על התפטרותי עוד לפני הלידה? יש לציין שאני עובדת שם כשנתיים אך בהיקף משרה פצפון של שלוש שעות שבועיות בלבד. שאלה נוספת - אם אנהג על פי הצעתך - אוכל להתייצב בלשכה לראשונה בתום חופשת הלידה ולחתום אבטלה ללא דיחוי? תודה רבה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות נשים בעבודה