לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אנונימי

מעבר לעצמאות בתחילת טיפולים

אני שוקלת לעבור לעבוד כעצמאית אך אני בטיפולי פוריות וייתכן ואכנס ממש בקרוב להריון , האם מבחינת זכויות יש דברים שאני צריכה לקחת בחשבון במעבר זה לעצמאות? יש תקופה מסוימת שצריך להיות בעבודה אצל מעסיק בכדי לקבל אפשרות ליותר שבועות חופשת לידה - איך זה עובד אצל עצמאיות? האם המעבר יכול לפגוע ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

כעצמאית, את זכאית להגיש תביעה לדמי לידה בהתאם להכנסותייך. אין הוראות מיוחדות לעצמאיות בטיפולי פוריות. תצטרכי לקחת בחשבון שהיעדרויות מהעבודה או ירידה בכושר העבודה שלך בגלל הטיפולים יפגע בהכנסותייך ולא יהיה לך 'מעסיק' שישלם לך דמי מחלה או שעות טיפולים כי הרי את המעסיקה של עצמך. קחי בחשבון שאת גם צריכה לשלם דמי ביטוח לאומי כדי להיות זכאית לדמי לידה כעצמאית (עצמאית שאינה משלמת דמי ביטוח לאומי בשל הכנסות נמוכות גם לא מקבלת דמי לידה).

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

כעצמאית, את זכאית להגיש תביעה לדמי לידה בהתאם להכנסותייך. אין הוראות מיוחדות לעצמאיות בטיפולי פוריות. תצטרכי לקחת בחשבון שהיעדרויות מהעבודה או ירידה בכושר העבודה שלך בגלל הטיפולים יפגע בהכנסותייך ולא יהיה לך 'מעסיק' שישלם לך דמי מחלה או שעות טיפולים כי הרי את המעסיקה של עצמך. קחי בחשבון שאת גם צריכה לשלם דמי ביטוח לאומי כדי להיות זכאית לדמי לידה כעצמאית (עצמאית שאינה משלמת דמי ביטוח לאומי בשל הכנסות נמוכות גם לא מקבלת דמי לידה).

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות נשים בעבודה