משפטי– זאפ
משפטיפורומיםזכויות נשים בעבודההמעסיק הודיע לי כי מוציא אותי לחל"ת וכשאחזור מתכוון לפטר אותי

מנהלי הפורום

עו"ד הדר פלד טל

עו"ד הדר פלד טל

עוסקת בתחום דיני עבודה משנת 1997. בעלת משרד עורכי דין בתחום משפט העבודה העוסק בייצוג עובדים ומעסיקים בתחום דיני העבודה ומעניק יעוץ, טיפול והכוונה בכל תחומי משפט העבודה. בנוסף, עוסקת עו"ד פלד-טל בתחום העסקת נשים וזכויותיהן בעבודה, אפליית נשים בהיריון ואחרי חופשת לידה וכן אפליה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

קביעת פגישה
0779977489
חזרה לפורום

המעסיק הודיע לי כי מוציא אותי לחל"ת וכשאחזור מתכוון לפטר אותי

נור
נורית

אני מועסקת כמנהלת חשבונית ראשית ויחידה בחברה. המעסיק הוציא אותי לחל"ת עקב ויכוח. בטענה שזה בגלל הקורונה כרגע אני בחל"ת. הוא ביקש שהעזור לו עם הדוחות מע"מ. באתי ועזרתי. אמר לי שאחרי שאני אחזור הוא יפטר אותי. ביקש שגם היותי בחל"ת שאזור לו להוציא חשבוניות ללקוחות. סירבתי. ואמר שאם לא אעזור לו לא ייתן לי המלצה כשאפוטר. ראוי לציין כי כשהוציא אותי לחל"ת ביקשתי שיפטר אותי כי גם ככה הוא מתכוון לעשות זאת כשאחזור. הוא גם רשם זאת בווצאפ. אמרתי לו שזה הרעת תנאים. מה אני אמורה לעשות בעניין?

RE:
עו"ד הדר פלד-טל
עו"ד הדר פלד-טל

לא ציינת שאת בהיריון או בתקופה מוגנת. אם כן, זה מצריך היתר ממשרד העבודה. בכל מקרה, מציעה לתעד את חילופי הדברים עם המנהל ולקבל יעוץ מסודר לקראת השימוע לפני פיטורים.