עדינה

דמי לידה הריון עוקב -אבטלה

במהלך חופשת לידה גיליתי שאני בהריון, לאחר החופשה התפטרתי מעבודתי וקיבלתי דמי אבטלה עד סמוך ללידה , האם אני זכאית לדמי לידה ? ואם כן האם לפי דמי האבטלה או לפי התלושים האחרונים שהיו לפני הלידה הראשונה? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

רק אם נכנסת להיריון השני בתוך הטווח של 15 שבועות של חופשת הלידה בתשלום, אז תהיי זכאית לדמי לידה בלידה הבאה גם בלי לחזור לעבודה. במקרה כזה דמי הלידה יחושבו לפי החישוב שהיה בלידה הקודמת. זה מה שנקרא "היריון רודף" או "היריון עוקב". אבל אם נכנסת להיריון בתקופה שלאחר מכן, שכבר לא היית בחל"ד בתשלום, אזי לא תהיי זכאית לדמי לידה, אלא אם תעבדי (לפחות יום אחד) בהיותך בהיריון.