אסתר.

הפסקת עבודה עיקרית באמצע הריון תוך המשך עבודה אחרת עד הלידה

שלום רב, עבדתי בעבודה אחת במשך שנה וחצי עד דצמבר 2023 בשכר חודשי של 20k. בנוסף עבדתי כמה שנים בעבודה שניה עד הלידה שהתרחשה ביוני 2024 בשכר חודשי של 5k. על הנייר, החישוב של דמי הלידה הוא לפי 6 משכורות אחרונות מ-2 מקומות העבודה. 20k מעבודה ראשונה על חודש דצמבר, פלוס 30k על עבודה שניה על החודשים דצמבר-מאי - סה''כ 50k על 6 חודשים. האם יש לי עילה לבקשה/תביעה לחישוב דמי הלידה רק לפי העבודה הראשונה? כלומר, שתאריך הפסקת העבודה ייחשב סוף דצמבר ואז 6 המשכורות האחרונות יהיו 120k על החודשים יולי-דצמבר 2023? האם בגלל שלא עזבתי גם את העבודה השנייה ייתכן שאפסיד עשרות אלפי שקלים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

למיטב הבנתי החישוב צריך להיעשות משני מקומות העבודה גם יחד, אלא שמועד הפסקת העבודה בכל אחד מהם הוא שונה. אם בדצמבר כשהפסקת לעבוד במקום הראשון, היית בהיריון, אז גם השכר הזה צריך להילקח בחשבון ביחד עם השכר המאוחר יותר.