הסכם ממון - בזוגיות 4 שנים
שלום, אני בזוגיות כבר 4 שנים. אני מתגורר בבית הוריה של הבת זוג - כבר 3 שנים, ומשלם סכום סמלי של 500 ש"ח כאות תודה על מגוריי אצלם. ברשותי סכום נכבד של 500,000 ש"ח, הוריי הבת זוג מודעים לכך ויוצאים מתוך נקודת הנחה שכשאעבור דירה עם הבת שלהם - אקנה אני והיא ביחד דירה, והם יוסיפו עוד 500,000, כדי שנהיה שווים. השאלה שלי היא - במידה ואני ארצה להיפרד ממנה (מה שלא נראה לי יקרה כרגע) - האם יש סיכון להון שלי? האם הוריה של הבת זוג יכולים לטעון שבגלל מגוריי אצלה במשך 3 שנים - הם רוצים חלק מההון העצמי שיש לי? לכן אני שואל - האם כדאי לעשות הסכם ממון למקרה שמשהו כזה יקרה? אני קצת פוחד על הכסף שלי, לא חסרים אנשים שיכולים פשוט לנצל. תודה רבה ,אשמח למענה מהיר, זה כל-כך חשוב לשקט הנפשי שלי
שלום מורן גם אני מקווה שהכל ילך בסדר ביניכם. אבל אם תעשו הסכם ממון ביניכם, כבר היום (שכן אתם גרים יחד כידועים בציבור), שמבטיח את הכספים שהיו לכל אחד , את ההשתתפות בשכירות וכד' נראה שניכם ( וגם הורי בת הזוג) תוכלו לישון בשקט בהצלחה בברכת זוגיות טובה הדרה מטר עו"ד ומגשרת
אנחנו לא ידועים בציבור. אנחנו ביחד מגיל 16, אבל לא הלכנ ולמשרד הפנים ולא שינינו את הסטטוס שלנו. שנינו בסטטוס רווק אבל אנחנו ביחד. לכן נשאלת השאלה האם אני צריך הסכם ממון כשאנחנו לא ידועים בציבור ולא נשואים. שאלה נוספת שנשאלת היא האם אני צריך לפחד על הכסף שלי כאשר אנחנו לא ידועים בציבור ולא נשואים?
ראה תשובתי הקודמת
אבל תשובתך הקודמת נוגעת לכך שאת קבעת שאנחנו ידועים בציבור - אבל אנחנו לא ידועים בציבור. אנחנו פשוט זוג רגיל כמו ילדים קטנים שהם זוג כבר 4 שנים. אנחנו לא ידועים בציבור, לא מקבלים זכויות של זוג. לכן התשובה שלך לא נתנה מענה לשאלתי... כי התשובה שלך נוגעת לזוגות שהם ידועים בציבור/נשואים. אני ובת זוגתי לא ידועים בציבור ולא נשואים, אנחנו בסך הכל 4 שנים ביחד כאשר אני מתגורר אצל בית ההורים שלה. אנחנו אפילו לא שוכרים דירה ביחד. ולכן נשאלת השאלה האם יש סיכון בזוגיות הזאת? האם היא יכולה פתאום לדרוש שאתן לה 200,000 שקל אם אני נפרד ממנה למרות שאנחנו לא ידועים בציבור ולא נשואים? אודה מאוד למתן מענה מקווה שהבהרתי את עצמי טוב יותר אנחנו לא נשואים אנחנו לא ידועים בציבור כן נשאלת השאלה האם יש צורך בהסכם ממון כל עוד אנחנו לא נשואים ולא ידועים בציבור תודה רבה
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב