לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ארז

הסכם ממון לאחר נישואין

שלום, התחתנתי לפני כחודש. לפני החתונה רציתי לעשות הסכם ממון, אך ארוסתי קיבלה זאת קשה וביקשה שנעשה זאת לאחר הנישואין כי חשוב לה שהיא תרגיש שאני מאמין בה. אני מקוה שהדברים יבואו על מקומם בשלום. מספר שאלות: 1. האם יש הבדל בין הסכם מול בית משפט, לבין הסכם מול בית דין רבני? מה יותר עדיף *לגבר* בעל הממון? 2.יש לי בית פרטי עם שטח אדמה גדול המאפשר לבנות יחידות נוספות. אין לי משכנתא. הכל שולם במזומן ברווקותי. ברווקותי גם שילמתי היטל השבחה המאפשר לבנות בית נוסף על אותו שטח. כיצד אני מאבטח את הרכוש שלי שלא תהיה לה שום אפשרות לתבוע משום סיבה (תחזוקה, חיים משותפים,...)? 3. במידה ואני אבנה בית נוסף/מחסן/יחידת דיור, האם אני יכול להבטיח שלא תהיה לה עילה שחלק מהתוספות הנ"ל שייכים גם לה? האם בכלל כדאי להעלות את הנושא הזה בהסכם? או "סייג לחוכמה שתיקה"? לא יודע אם זה רלוונטי אך אציין כי השכר שלה כ- 4800 ושלי כ- 11000 נטו (בברוטו בערך פי 3 ממנה). היא באה ללא רכוש כלל. אולי רק עם כ- 30 אלף ש"ח בבנק. תודה

עוד ומגשרת הדרה מטר

שלום ארז זה שחיוני שיהיה ביניכם הסכם ממון שתן מענה ברור לכל שאלותיך - זה די מובן מאליו. בניה , משכנתא אם תיקחו, ועוד משתנים תקנה עילה לשיתוף , אבל הסכם גם צריך לתת מענה למצבים משתנים בעתיד, ויש המון משתנים (השכר של שניכם, ילדים וכד) שצריכים להילקח בחשבון. אני מציעה לך לפנות לייעוץ!! בברכה הדרה מטר עו"ד ומגשרת משפחתית

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסכם ממון