זכויות של ידועה בציבור על דירה של בן הזוג
אני וחברה שלי גרים בדירה שכורה יותר משנה ולי יש דירה שאני משכיר (אין הלוואות והיא לא משתתפת בדירה שלי). הכסף מהשכירות נכנס לחשבון הבנק שלי בלבד,השאלה: א. האם אנחנו ידועים בציבור, ואם יש לה זכות לדירה שלי? ב. אם אני מוכר דירה שלי וקונה במקומה יותר חדישה ומשכיר כמו עכשיו בלי שהיא תשתתף, אז מה קורה כאן?
בוקר טוב אתם מוגדרים בעיני החוק ידועים בציבור. החוק נותן זכויות וחובות לידועים בציבור. בעת פרידה, כל בן זוג יכול לדרוש את זכויותיו. על מנת למנוע זאת, יש לערוך הסכם ממון שמגדיר מראש : "מה שלי, ובמה לשני אין חלק". בלי הסכם כזה - הדירה הזו וזאת שתרכוש לא מוגנות הרמטית. מציעה לך לפעול בכיוון בברכה הדרה מטר עו"ד ומגשרת
אם אני מוכר דירה וההורים שלי גם מוכרים וקונים בית (לשתי משפחות) והוא יהיה רשום על ההורים שלי בלבד אז לא תהיה בעיה?
אם הדירות על שם הוריך ואין לך כל קשר ( לא מגורים לא קבלת שכ״ד וכד) אתם מוגנים . אבל אם יש קשר כלשהו, אפילו עקיף ,ואתה רוצה הגנה ב 100% זה רק בהסכם. בלי הסכם יש תמיד פתח לתביעות עתידיות. הדרה מטר עו״ד ומגשרת
הבנתי. עוד שאלה שלא קשורה אלי אלא לקרוב משפחה שלי שיש לו גם דירה והוא רוצה להכיר מישהי מחו"ל לא יהודיה להתחתן שם ולהביא אותה לכאן, אמרתי לו שזה מסוכן וחייב הסכם רק מתי ואיך עושים את זה?
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב