לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מייק

זכויות של בת זוג (לא אשתי)

היי, רקע: אני חי עם בחורה כ 11 שנים, היא נוהגת לבקר אצלי פעם עד פעמיים בשבוע כולל שנה וחזרה אליה למחרת בצהריים, יוצאים לחול יחד (אני מממן), מבלים יחד, וגם סייעתי לה כספית במצבים שונים. היא ממנת דברים שונים לעיתים אבל זה כ 10% מההוצאות שלי. איננו מעורב כלל בחיי המשפחה שלה ולהיפך - מעגלים נפרדים כמעט לחלוטין. אין לי עניין בנישואין וגם לה אין עניין בכך. הכינותי צוואה ובה אני מותיר לה סכום מסויים בתנאי שלא תגיש כל תביעה כספית בגין זכויות כל שהן. למיטב ידיעתי בתנאים אלו היא זכאית לקבל מחצית מכספי הפנסיה/ תגמולים שצברתי בתקופת בחברות, ותו לא. ומאחר וכספים אלו גדולים מהסכום המוענק בצוואה הרי שלא תקבל דבר מהצוואה. לבחורה אין דירה ואני מתכוון לסייע לה ברכישת דירה על ידי הענקת התמורה הנ"ל וייתכן שיהיה צורך ביותר, שאותו אעמיד לרשותה כהלוואה עומדת כנגד המשך חיים משותפים במתכונת זו. אני בן 68 ואפסיק לעבוד בסוף השנה הבאה. שאלות: האם אכן מגיעים לה 50% מכספי הפנסיה והגמולים שנצברו? מה קורה אחרי 68? האם כפי שנכתב בצוואה היא לא תקבל דבר מכיוון שקיומה מותנה באי תביעה אחרת? עם הסיוע ברכישת דירה צנועה, אעשה עימה הסכם ממון שאין לנו עד כה. אודה לתשובתכם.

עוד ומגשרת הדרה מטר

שלום מייק צריך להבחין בין צוואה- שמתייחסת לרכוש אחרי מוות, לבין הסכם ממון המתייחס לשני מצבים: 1. פרידה 2.מה הרכוש שלך שאותו אתה יכול לצוות. זו נקודה קריטית, כי אם מכח היותה ידועה בציבור מגיע לבת הזוג מחצית מחשבון הבנק, או מחצית דירה - אז צוואתך היא רק על הנכסים שלך- כלומר רק מחצית חשבון בנק או מחצית דירה. הסכם ממון מגדיר במדוייק ומונע מחלוקות בכל אחד מבמצבים שציינתי, ונראה הכרחי במקרה שלך. ממליצה שתפנה לקבלת ייעוץ. בברכה הדרה מטר עו"ד ומגשרת משפחתית מוסמכת.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסכם ממון