הסכם ממון לפני נישואין וקניית דירה חדשה
שלום, אני ובעלי חתמנו על הסכם ממון לפני הנישואין על דירה שרכשנו יחד כאשר הוריו הביאו לנו 250000 ש"ח שהיו בזמנו 30% מערך הדירה. לפי ההסכם רשום שכשנמכור את הדירה בעלי יהיה זכאי ל30% מערך הדירה והשאר שווה בשווה. שאלתי היא: אנחנו נשואים כמובן ומכרנו את הדירה ורכשנו דירה אחרת במקום. האם יש צורך לעדכן את ההסכם . ואם לא מה זה אומר עליי, במידה וחס וחלילה נתגרש מה יהיה חלקי. או שמא הוא מקבל לפי ההסכם שנרשם את ה30% - סכום המכירה של הבית עליו חתמנו את ההסכם. יש לציין כי בהסכם מצויין ספציפית הכתובת, הדירה עליה חתמנו. רציתי לדעת שכן את הבית החדש אנחנו רוכשים מחשבון משותף, שנינו עובדים במשכורות זהות פחות או יותר. ובעלי רוצה שנעדכן את ההסכם. אך אני לא חושבת שזה בסדר לחתום על הסכם של 30% מהבית החדש שהינו יקר יותר בעיקר משום שאני שותפה כספית מלאה כאן פרט לסכום שניתן ברכישת הדירה הראשונה אותה מכרנו. אותה לתשובתך מצטערת על האורך. תודה.
שלום בנוגע לשאלתך אומר כי על מנת להבטיח את זכויותייך בדירה החדשה, עלייך לדרוש את עדכון הסכם הממון באופן שבהסכם החדש יובהר כי התנאים אשר נקבעו בנוגע לדירה המצוינת בהסכם הקודם אינם חלים על הדירה החדשה, ובמידה וחלילה יבוא הקשר לסיומו הדירה תחולק בינך לבין בעלך בחלקים שווים בניכם. אציין כי את ההסכם החדש יש לאשר בבית המשפט לענייני משפחה. בהצלחה עו"ד ליאור יניר, מנהלת הפורום
אבל את הסכום על המכירה של הדירה הקודמת אין לי בעיה בגלל זה חתמתי. מגיע לו 30% מערך הדירה. אך הדירה כעת יקרה יותר ולכן לא נראה לי הגיוני שיקבל 30% מהבית שקנינו כעת. השאלה האם ניתן להוסיף כי במידה וחס ונתגרש בעלי יקבל 30% מערך מכירת הדירה עליה נחתם ההסכם( הדירה שאנו גרים בה היום) ושאר הסכום יחולק שווה בשווה. ושאלה נוספת, במידה ולא אשנה כלום ואשאיר את ההסכם כפי שהוא , מה זה אומר.. אוטומטית הוא לוקח 30% מהדירה החדשה, התנאים חלים על הדירה החדשה? תודה רבה רבה
שוב שלום במידה וההסכם עליו חתמתם לא מתייחס לדירות עתידיות אותם תקנו (כדאי לבדוק היטב את הסעיפים המתייחסים לנושא) כדאי ורצוי לשנות את ההסכם ולהוסיף את נושא חלוקת הדירה החדשה בהתייחס לדירה הישנה. במידה ולא תעשי זאת עלול להיווצר מצב בו תהא בידי בעלך האפשרות להשתמש בהסכם הישן גם בנוגע לדירה החדשה. בהצלחה עו"ד ליאור יניר, מנהלת הפורום
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב