לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אהוד

חלוקת ממון בעת גירושים

שלום - אני ובת זוגי עומדים להינשא בקרוב והחלטנו לשכור דירה ביחד. בנוסף החלטנו לפתוח ביחד חשבון בנק משותף שאליו ננהל את כל ההוצאות וההכנסות של משק הבית. כל זה מתוך רצון להיכנס בצורה שווה (בהבט הכלכלי) לחיי הנישואין. שאלתי היא : גם אני וגם בת זוגי החלטנו להשאיר כל אחד את החשבון בנק הישן שלו פעיל ולא לסגור אותו. מה שכן, לי ישאר שם סכום כסף ממכירת דירה. שאלתי היא האם הכסף הזה יהיה "מוגן" עתידית או שבת זוגי תוכל לדרוש חלוקה שווה של הממון במקרה של גירושים??? אציין עוד שאין בכוונתי להפקיד לשם בעתיד עוד כספים אלה רק "לשמור" על הקיים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום בנוגע לשאלתך אציין כי במידה ויעשה שימוש בכספים המצויים בחשבון הרשום על שמך לצרכים המשפחתיים או במידה ויופקדו לחשבונך כספים במהלך הנישואין ,ניתן יהא לראות את החשבון כמשותף ובת זוגתך תוכל לדרוש מחצית מהכספים אשר יוותרו בחשבונך. יש לציין שגם לך תהא את אותה הזכות בכל האמור לחשבון הבנק המצוי על שמה בהתקיים האמור. בנוסף בית המשפט יכול, במקרה וחלילה תחליטו לסיים את נישואיכם , לראות את החשבונות האמורים כמשותפים במידה והשיתוף היה קיים במלואו בכל שאר הנכסים המצויים בבעלותכם. במידה ותחליטו לחתום על הסכם ממון תוכלו להוציא את חשבונותיכם הנפרדים מהנכסים ברי האיזון. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד מנהלת הפורום

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסכם ממון