קניית דירה במשותף עם בת הזוג
שלום רב, שמי יוסי אני מאיזור חיפה ויש לי דירה מלפני הנישואין, דירה שצברה רווח נאה של 475 אלף שקל, מעולם לא גרנו בדירה (אני משכיר אותה והשכירות נכנסת לחשבון הבנק הפרטי שלי), אני ובת זוגי (נישאנו נישואים אזרחיים בחו"ל אך לא נרשמנו במשרד הפנים כנשואים ממניעים אידאולוגיים) רוצים לקנות דירה במשותף, ואני רוצה להגן על הסכום שאני מביא עמי - כ 500 אלף ש"ח, איך ניתן לעשות את זה בצורה הכי נעימה והכי נכונה על מנת לשמור על סכום הכסף הזה? יש לציין שאני מביא עמי סכום זה ובת הזוג מגיעה ללא הון עצמי, מה יהיה תוקפו של הסכם כזה או אחר כרגע שאנחנו ללא ילדים לבין מצב שבו כן יש ילדים, אשמח להכוונה
שלום כדי לשמור על הסכום האמור עלייכם לחתום על הסכם ממון אשר יבטיח כי הסכום האמור יוותר בבעלותך הבלעדית. בנוגע לנושאים נוספים, יש להביאם לידי ביטוי בהסכם הממון כאשר ההסכם בנוי באופן מלא מההסכמות שלך ושל בת זוגתך. חשוב מאוד לכונן הסכם שכזה כדי שאם חלילה תסתיים מערכת היחסים בינכם לא תמצאו עצמכם בדיונים בבית המשפט . הסכם זה יחייב אתכם באופן מלא. חשוב לציין כי ניתן לשנות הסכם או להוסיף סעיפים באם יעלו כאלו אשר לא מצאו ביטיים בהסכם הראשוני וגם אותם יאשר בית המשפט. בהצלחה ליאור יניר עורכת דין
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב