גניבת לוגו ורעיון לשם העסק והלוגו
יש לי קרוב משפחה שיש לו את שם המשפחה שלי כיום אנחנו מסוכסכים לפני הסכסוך תכננו להקים עסק ביחד על שם שם המשפחה הרעיון היה כולו שלי גם את הלוגו אני הצגתי והראיתי לו אחרי שרבנו בינינו והיה פיצוץ הוא מיהר והוציא את הלוגו שאני המצאתי והוא משתמש בשם המשפחה היום עם הלוגו לעסק. הרעיון של הלוגו היה שלי ואני רוצה להקים עסק משלי עם הלוגו והשם. הוא הקדים אותי. מה האפשרויות שיש לי מולו?
אופיר שלום, שם משפחה אינו כשיר לרישום כסימן מסחר, אלא אם הוא מוצג בדרך מיוחדת. יתכן והלוגו שציינת יוכל להכשיר את רישום הסימן (עו"ד המתמחה בתחום יוכל לייעץ לך בעניין זה). אינני יודע אם קרוב המשפחה שלך הגיש בקשה לרישום הסימן. בכל מקרה, תגיש בקשה לרישום הסימן. אם קרוב המשפחה הגיש בקשה, הרשם יפתח בהליכי ריב בין 2 הבקשות ויכריע למי זכויות טובות יותר בסימן. אם הוא לא הגיש בקשה, הסימן יירשם על שמך ואתה תוכל להגן על הזכויות הסימן מכוח הסימן הרשום. יתכן ותוכל להגן על זכויותיך בלוגו שהמצאת בעילות נוספות כגון זכויות יוצרים ועילות אחרות. אני מציע שתפנה לעו"ד לקבלת ייעוץ משפטי בסוגיות שציינת. האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. רונן
שאלות נפוצות:
יניב בוקובזה
הדר עצמון
זיו שמיר