לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דורון

סימן מסחר דומה לעסק קיים המעניק שירותים דומים

שלום רב, בכוונתי לפתוח עסק בעל שם מסחרי הדומה לעסק קיים המעניק שירותים דומים. לטעמי ניתן להבדיל בבירור בין העסקים מאחר ושם העסק שלי יכיל אותיות בעברית, בעוד העסק השני מכיל אותיות באנגלית. שמו המסחרי של העסק השני נרשם כסימן מסחר. בכוונתי להגיש בקשה לרישום הסימן של העסק החדש שלי. במידה ובקשתי תאושר, האם יש בכך כדי להגן עליי מפני תביעה עתידית המבוססת על עוולה מסחרית של גניבת עין? האם ניתן לבסס נגדי עילות תביעה נוספות? האם ישנה דרך למזער את החשיפה (מלבד פתיחה עם שם אחר כמובן)..) ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איילה לוי-שטרן

דורון שלום, ראשית אציין, כי הבקשה לרישום סימן מסחר נבחנת ברמה פונטית ולא רק צורנית, קרי, גם אם שם העסק שלך יכיל אותיות בעברית, וסימן המסחר הקיים רשום באנגלית, קיים סיכוי סביר שהבקשה לרישום הסימן תידחה, גם בהתייחס לכך שמדובר בשירותים דומים. באם רישומו של סימן המסחר יאושר על הרשם, עדיין קיימת אפשרות כי בעל הסימן יפנה לערכאות משפטיות בבקשה לביטול הסימן בעילה של חוסר תום לב וכן יגיש תביעה בגין הפרת סימן מסחר וגניבת עין, במיוחד לאור העובדה כי היה ידוע לך על הסימן המתחרה בעת הגשת הבקשה לרשם סימני המסחר. לאור האמור לעיל, אני ממליצה לך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום זה שיוכל לייעץ לך בעניין זה. בברכה, איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס