זכויות בארץ לבעלי פטנט רשום בחו"ל ולא בישראל
שלום רציתי לשאול את הפורום, האם בעל פטנט רשום במדינות חו"ל ולא בארץ, יכול למנוע את יישום ההמצאה בישראל, ואם כן על בסיס מה? בתודה מראש מריו
היי מריו, בעיקרון, אם פטנט רשום מחוץ לישראל, לא תהיה הגנה על הפטנט בישראל. עם זאת, קיימות עילות חלופיות בחוק לפיו ניתן לתבוע את מפר הפטנט (כמו למשל, גניבת עין, עשיית עושר ולא במשפט), אך מדובר בעילות חלשות יחסית שלא תמיד מתאימות לנסיבות העניין. בברכה, איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.
שלום ותודה לך עליי להודות שמרענן לקרוא תשובה מלאה מבלי להיכנס לפרטים פרטניים, לפי דבריך אם היו התקשרויות קודמות לממצאים ישירות ולבעלי הזכויות בבקשת תנאיהם לניצול הזכויות בארץ, לפחות 5 פעמים ללא תשובה, למרות שכבר בדקתי על אי רישום בארץ של הפטנט בזמן הקצוב, אזי אני מבין שהחלופות שציינת ושאולי היו להם, אינן עוד, ואין שום מניעה לנצל את הזכויות של ההמצאות בארץ וליישמו אם כך עוד שאילה, ברשותך כדי שאוכל להתקדם עסקית עם הפרויקט שבניתי על בסיס שתי המצאות, היה רצוי שבפני השותפים הפוטנציאלים שאוכל להציג מסמך מוסמך האומר שזכותי(כי זה של הכלל, ובתוכו אני), כלומר מן קביעת מומחה(עו"פ או עו"ד מתמחה), האומר זה ולא יומרה שלי השאילה היא, האם זה אפשרי ואם כן, כמה זה יכול לעלות שוב תודה
מריו שלום, חלופות התביעה שציינתי צריכות להיבחן על פי נסיבות העניין ,שצריכות להיבדק באופן מעמיק יותר. לגבי שאלתך השניה, תוכל לפנות למשרד עורכי הפטנטים של קבוצת לוצאטו לגבי ייעוץ. פגישה ראשונה היא ללא עלות. בברכה, איילה
שוב הרבה תודות בברכה מריו
שאלות נפוצות:
יניב בוקובזה
הדר עצמון
זיו שמיר