לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אופיר

הגנה על שם שאינו רשום כסימן מסחר

שלום, אני בעל עסק לייצור שולחנות ועושה שימוש בשם מותג שלי שלא רשמתי כסימן מסחר. לאחרונה ראיתי פרסומים של חברה מתחרה שלי שעושה שימוש בשם מותג זהה. למרות ששם המותג שלי לא רשום כסימן מסחר, האם אני יכול לפנות למתחרה בדרישה שלא יעשה שימוש בשם המותג שלי? תודה, אופיר

item.Author מנהל הפורום עו"ד איילה לוי-שטרן

היי סילבי, באם הגשת בקשת חידוש לסימן בהתאם למועדים הקבועים בחוק ובתקנות, והסימן בתוקף, לרשם אין סמכות לבטלו. עם זאת, על פי פקודת סימני המסחר, כול אדם מעוניין יכול להגיש בקשה לביטול הסימן שלך אם יוכיח כי לא נעשה שימוש בסימן המסחר בשלוש השנים שקדמו להגשת הבקשה לביטולו. בהצלחה, איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא

item.Author מנהל הפורום עו"ד איילה לוי-שטרן

שלום אופיר, על אף העובדה ששם המותג שלך אינו מוגן כסימן מסחר, על פי חוק עוולות מסחריות נראה שעומדת לך עילה של גניבת עין כלפי המתחרה שכן הוא עשה שימוש בשם המותג שלך באופן העשוי לגרום לצרכנים לחשוב ששם המותג שלו הוא שם המותג שלך או שיש לו קשר אליו. במסגרת ההתדיינות המשפטית, יהיה עליך להוכיח כי קיים מוניטין למוצר המקורי שלך שנמכר תחת שם המושג וכן יהיה עליך להוכיח כי חשש סביר להטעיית הצרכן הרוכש את אותו מוצר עקב פעולות המתחרה שלך. בכול מקרה, אני מציעה שתפנה לעורך דין להתייעצות לפני נקיטת הליכים שהם כנגד המתחרה. בהצלחה, איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס