לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גיא

הגשת פטנט בחו"ל

שלום גד, קיבלתי פטנט ירוק בישראל ועכשיו מעונין לרשום אותו גם בחו"ל אין שינויים על הבקשה עצמה והיא כבר כתובה באנגלית, השאלה שלי אני יכול להגיש לבד? או חייב עורך פטנטים, כי עורך הפטנט כ10000 לפני מע"מ על ההגשה לבדה בארה"ב למרות שאין בה שום שינוי? ואותו דבר לגבי PCT בנוסף מתי מועד ההגשה האופטימלי - כמה זמן מומלץ לפני סיום תקופת הבכורה בישראל( אני מנסה לגייס משקיע) תודה רבה מראש

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום גיא, נתחיל בסוף, בד"כ מגישים את הבקשות בחו"ל ו/או בקשלת PCT בדיוק ביום השנה מתאריך הבכורה, אלא אם כן יש לך סיבה טובה מאד להקדים את התאריך. טכנית, כבעל האמצאה אתה יכול להגיש בקשות בחו"ל ו/או בקשת PCT לבדך (כמו שאתה רשאי להחליף מנוע / ברקסים באוטו שלך לבדך). תביא בחשבון שאם אתה לא מגיש PCT ומגיש במדינות, רשימת המדינות שתגיש היא סופית ואח"כ לא תוכל להגיש במדינות נוספות. ישנן מדינות הדורשות תרגום (יפן, סין וכו'), וישנן מדינות בהן יש אגרה ע"פ מספר התביעות, ורצוי לצמצם את מספר התביעות כדי לחסוך באגרות. נראה לי שמחיר של 10,000 ש"ח להגשה בארה"ב כולל עלות עורך פטנטים אמריקאי ואגרות הגשה, מחיר שעדיין בטווח הסביר, תלוי עם איזה משרד אמריקאי אתה עובד. אתה מוזמן להרים טלפון אם תרצה ייעוץ יותר פרטני. בברכה, עדן

גיא

תודה על המענה, אבל איך אפשר להגיש בדיוק ביום האחרון של תאריך הבכורה( יש זמני דואר ותשלום אגרות...)? אשמח אם תוכל לפרט איך מגישים בקשה בחו"ל לבד? האם חייבם ליצור קשר עם משרד עורכי פטנטים מחו"ל לשם תרגום או אפשר ישירות להגיש למשרד רישום הפטנטים באותה מדינה במידה ולא צריך תרגום כמו ארה"ב אירופה ? בקשת PCT מגישים בישראל ורק צריכים לשלם אגרה נכון? האם קבלת פטנט בישראל מספיקה לקבלת הבקשה או שהם עושים חיפוש נוסף ואז יש השגות וצריכים לשלוח תיקונים? שאלה אחרונה מה זה יוטיליטי מודל והאם הוא מומלץ?

שלום גיא, איש מקצוע (עורך פטנטים) מאורגן להגיש ביום הקובע או אונליין או דרך שירות שליחים. הוא גם יודע להגיש את המסמכים הנכונים כך שלא תהיה בעייה בהגשה (במקרי קיצון, לא יכירו בהגשה אם היא הוגשה שלא כדין). התרגום מוגש ע"י מי שהגיש את הבקשה, וצריך להיות תרגום ע"י מישהו שמבין בפטנטים. אישית, שכעורך פטנטים, מעולם לא הגשתי בחו"ל לבד, כך שאין באפשרותי לתת לך טיפים. בארה"ב יש הרבה פרטים באתר הממשלתי, שם אתה יכול להגיש את הבקשה בצורה מקוונת. אם אתה סגור על להגיש עצמאית, הייתי מגיש הרבה לפני תאריך השנה, רק כדי להיות בטוח שהכל הוגש כשורה. בקשת PCT ניתן להגיש בארץ (אונליין בעזרת תוכנה מקצועית) או בדואר / שליח ע"י מילוי טפסים. צריך לשלם מספר אגרות לבחור ברשות חיפוש בינלאומית (ישראל, ארה"ב או אירופה) כל אחת עם היתרונות שלה ועם תשלום שונה. קבלת הפטנט בישראל לא תקנה לך שום יתרון לגבי החיפוש, ובכל מדינה יערך חיפוש עצמאי. הבוחן גם יכול לשקול אותם מסמכים שמצאו בארץ ולהגיע למסקנה שונה. יוטיליטי מודל הוא סוג של פטנט "נחות"הקיים רק במספר מצומצם של מדינות. הדרישות לקבל פטנט מסוג יוטלילי מודל הן פחותות, וכך גם ההגנה שהוא מספק. בד"כ מגישים כזה כאשר יש בעיות תקציב קשות או כאשר המוצר מאד פשוט או בנוסף לפטנט רגיל כדי לקבל משהו אכיף מהר יותר. אם אתה מתכוון להגיש בהרבה מדינות ולהשקיע עד כדי כך, אני חוזר על ההמלצה שלי לקבל ליווי של איש מקצוע כדי לוודא שאתה עושה את הדברים נכון. אתה עלול לאבד את הזכויות במדינה אם ההגשה אינה כדין. בברכה, גדי

גיא

הי גד, ממש תודה על האינפורמציה, באמת פורום מדהים! אשמח תוכל לפרט קצת יותר על רשויות החיפוש ( ישראלית, ארה"ב או אירופה) בבקשה PCT מה ההבדל ביניהם ומה היתרונות והחסרונות של כל אחת , על מי את ממליץ וכמה האגרות בכל רשות חיפוש כי כנראה אני בסוף אלך על PCT תודה מראש, גיא

שלום גיא, חיפוש בישראל הוא הכי זול, ישראל למוסמכת לחיפוש מזה שנה ורמת החיפוש בסדר. האירופאים הכי טובים. האמריקאים מאחרים בחיפוש והרמה לא תמיד טובה, משתמש בהם רק לתוכנה. רמת האגרות משתנה בין בערך 11,000 ש"ח לישראל ל 16,000 ש"ח (אירופה, ארה"ב) תלוי בשער החליפין בתקופה. לתשומת לבך, אם אתה מתכוון אחרי ה PCT להגיש באירופה, הבוחן האירופאי יעשה חיפוש נוסף עם ה PCT לא נעשה דרכם (יש לך הנחה בהגשה באירופה אם חיפוש ה PCT נעשה באירופה). בשאר המדינות, קרוב לוודאי שהבוחן יסתפק בדו"ח ה PCT. בברכה, גדי

גיא

לא הבנתי משהו, למה כדאי להגיש דווקא ביום האחרון של תאריך הבכורה בישראל?, נראה לי שזה כרוך בתוספת תשלום, הוסף על כך שזה לא משנה לך את תאריך הבכורה או זמן ההארכה בבקשה PCT ? אז מה התועלת? תודה מראש

שלום גיא, הפטנטים שיבואו אחרי ה PCT יהיו בתוקף 20 שנה מיום ה PCT, כך שאם תגיש את ה PCT חודשיים לפני סוף המועד, הפטנטים יגמרו חודשיים לפני התאריך שהיה מתקיים אם ה PCT היה מוגש ביום האחרון. הגשת ה PCT עולה אותו דבר, לא משנה מתי אתה מגיש אותה. בברכה, גדי

גיא

ואם אני מגיש פטנט בחו"ל ולא PCT , תאריך הבכורה ישמר כמו זה בישראל או שבמועד ההגשה בחו"ל?

כנ"ל, הפטנט יהיה בתוקף 20 מיום ההגשה (בין אם PCT ובין אם הגשה ישירה בחו"ל) גדי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים