לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שירי וארם

עלויות הגשת פטנט תוך שימוש בעורכים ישראליים בלבד

שלום רב, הגשתי provisional application ל- USPTO כבקשת MICRO (ערכתי בעצמי, ללא claims)/ לצורך בקשה למדען הראשי לתמיכה במיזם שלי, אני צריכה להעריך עלות הקמת פטנט בארה"ב, אירופה ויפן, תוך שימוש בעורכי פטנטים ישראליים בלבד (כלומר כל האגרות ועורכי הפטנטים חו"ל ושאר עלויות (?) צריכים להכלל בעלות זו). האם תוכל לעזור לי? מה הדרך הנכונה וכיצד נקראת הבקשה לקבלת פטנט ש"תתפוס" באירופה ? תודה, שירי

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום שירי, לצורך הגשת בקשת פטנט מלאה (לא משנה באיזה מדינה), את צריכה עזרת עורך פטנטים כדי לערוך את הבקשה בצורה מלאה, כולל תביעות ושרטוטים פורמליים. עלות העריכה תלויה בכמות החומר ועלות המשרד, אבל תכנני משהו בטווח של 13,000 עד 18,000 לפחות אם תפני למשרד מסודר. למה את לא שוקלת הגשת בקשת PCT בשלב זה במקום הגשה במדינות? אם תחפשי משקיע / שותף, רק בקשת PCT תשאיר לו את האופציות להגיש במדינות נוספות. עורך פטנטים ישראלי מורשה להגיש בקשות בישראל בלבד! כדי להגיש בקשות פטנט במדינות אחרות עורך הפטנטים הישראלי נעזר בעמית מקומי המגיש את הבקשות. אפשר להגיש בקשות פטנט באנגלית בארה"ב ואירופה, אבל ביפן צריך תרגלום מה שמיקר את העלות. עלות ההגשה בחו"ל תלויה עם כך גם באגרות המקומיות וגם בעורך הפטנטים בחו"ל (ביפן גם בגודל הבקשה לתרגום). אם את צריכה לתקצב הייתי מתקצב: 20,000 ש"ח לכתיבת בקשה מלאה, 10,000 ש"ח להגשה בארה"ב, 30,000 ש"ח לבקשה באירופה, ונגיד 25,000 ש"ח לבקשת PCT. ביפן אי אפשר לתקצב בלי לדעת עלויות תרגום. במציאות העלויות יכולות להיות נמוכות יותר, אבל עדיף לתקצב לארג' ;) בברכה, גדי

שירי

תודה רבה!!! לא התכוונתי לא להגיש PCT, אני לא יודעת מה האסטרטגיה המומלצת.... אם מגישים PCT, מה פעילות ההמשך? האם העלויות הן אחרות? האם העלויות שרשמת אמורות לכלול הכל? (חיפוש, מענה על הסתייגויות וכו')?

שלום שירי, נראה לי שעדיף שתקבלי ייעוץ מקצועי לפני מועד כה חשוב. את צריכה לבחור בין כמה אסטרטגיות עכשיו שיהיו להן השפעה גם על היקף ההגנה וגם על התקציב. אם מגישים PCT, את יכולה לדחות את ההגשה במדינות בעוד שנה וחצי ולא להתחייב עכשיו. עלות הגשת ה PCT (רק ההגשה) היא בין 11,000 ל 17,000 ש"ח בקירוב עבור האגרות+ עלות עורך הפטנטים. העלויות שרשמתי הן רק עבור הגשת בקשת הפטנט. אח"כ המענה על ההסתגויות וכו' יהיה כרוך בתשלום נוסף. אי אפשר לחזות את היקף ההשגות שיועלו, וכמות העבודה שתושקע בהכנת תשובה ולכן אי אפשר לתמחר את זה מראש. בברכה, גדי

שירי

עוד הבהרה, תסלח לי על הבורות (: האם כל הסכומים נסכמים? עלות ה- PCT 25000 מתווספת לעלות ההגשה באירופה 30,000? כלומר סה"כ כולל כתיבה , ארה"ב, PCT ואירופה 85000 ש"ח?

בגדול כן, אבל אם תלכי במסלול PCT לא תצרכי להגיש במדינות אלא רק עוד שנה וחצי, כך שאולי תמצאי משקיע שיממן הוא את ההגשות (אולי גם ביותר מדינות). לפעמים הממציא יורד מן האמצאה בשלב ה PCT וחוסך את עלויות ההגשה. בברכה, גדי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים