לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מענה בוחן

שלום רב גד, אני לא יודע אם זה הפורום המתאים לשלאה הזו, הגשתי בקשת פטנט לפני כשנה בעזרת עורך פטנט, קיבלתי מענה ראשון מהבוחן ועורך הפטנט הגיש לי את התיקון והבטיח 95% סיכוי לקבלת הפטנט, ע"ס מידע זה השקעתי כסף רב בניתי אב טיפוס, תוכנית עסקית וכו ...והנה בא המענה השני של הבוחן וסיכוי קלוש ביותר לקבלת פטנט!...האם אני יכול להמישך בפיתוח המוצר גם ללא פטנט רשום? והאם יש אחריות של עורך הפטנט שהבטיח אחוז הצלחה גבוה אך בפועל לא יצא מזה כלום?

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום גיל, איפה הגשת את בקשת הפטנט, רק בישראל? אף עורך פטנטים אינו יכול להבטיח סיכויים להצלחה, כי בסופו של דבר ההחלטה אינה שלנו! לשאלתך הראשונה, הרבה מוצרים משווקים ללא פטנט עם ידיעה שהמוצר פתוח לחיקויים. בנוגע לרשלנות לכאורה של עורך הפטנטים ופיצוי עבור הנזק שנגרם לך, זוהי שאלה לעו"ד מסחרי על סוג הקשר והציפיות בינכם. זה חורג מתחום פורום זה. האם אתה בטוח שאין סיכוי לפטנט? שקול להעביר את הבקשה לעורך פטנטים אחר כדי לקבל חוות דעת מה ניתן לעשות. אשמח להעיף מבט אם תרצה. בברכה, גדי

שם:

כן רק בישראל הגשתי, למה איך זה משפיע?

יש מדינות שהבחינה יותר קשוחה. למה אתה חושב שאין סיכוי לפטנט? הבוחן מצא פרסום כמעט זהה לשלך או שפשוט לא מקבל את הנימוקים שלכם לעומת פרסומים שאתה סובר שהם שונים מאמצאתך?

שם:

לא מקבל את הנימוקים שלי, טוען שאין התקדמות אמצאתית : הוא מצרף כמה פטנטים שונים בתחומים שונים וטוען שצירופם שהוא מובן לכל בעל מקצוע ( לדבריו) יוצר את הפטנט שלי

מצב די שגרתי, רוב בקשות הפטנט לא מתקבלות באופן מיידי. אם אתה סבור שהחיבור בין ציטוטי הבוחן אינו ברור מאליו ו/או לא כל מה שציטט הבוחן הוא רלבנטי לאמצאה, יש בהחלט מקום להשיב לדו"ח הבוחן. ישנן כל מיני אסטרגיות למתן מענה, צריך לבדוק את המקרה לגופו. בברכה, גדי

תודה על המענה, להזכיר שזה מענה השני של הבוחן, כן אשמח אם תוכל להעיף מבט אם יש סיכוי באמת להמשיך להשיב לבוחן או לוותר ולסגת מכל המיזם, איך אני אשלח את החומר?

שלח לי את מספר הבקשה שלך במייל ואחזור אליך: gad@benami.com

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים