פטנט בתחום הטקסטיל
שלום רב, יש לי רעיון איך ליעל בגד לתינוקות, כך שיהיה יותר פונקציונלי, על ידי הוספת דבר מה על הבגד. אני עוד לא נתקלתי במוצר כזה קיים. האם ניתן להגן על רעיון כזה בפטנט? כיצד מתבצע תהליך רישום פטנט? כאשר אני פונה לחברת עריכת ורישום פטנטים, היא קודם בודקת לי האם המוצר כבר קיים? ומה אז? תודה, לירון.
שלום לירון, כדי לתת לך תשובה נכונה האם אפשר להגן על הרעיון בפטנט צריך להבין מהו הרעיון שלך. צריך לבדוק א) האם המוצר הסופי הוא בר פטנט, וגם ב) האם מסחרית ניתן להגן עליו. לדוגמא, אם אתה משלב שני מוצרים שאפשר לקנות לחוד וכל אחד יכול לחבר אותם בעצמו, גם אם יהיה לך פטנט רשום, כל אחד יוכל לקנות את המוצרים בנפרד ולחבר אותם. עורך פטנטים יוכל לענות לך על השאלות הנ"ל אחרי שתסביר לו במה מדובר. עורך פטנטים לא יבדוק אוטומטית אם קיים כבר פרסום על רעיון כזה, אלא אם כן תבקש ותשלם על פעולת החיפוש בנפרד, מאד מומלך לערוך חיפוש לפני שמתחילים בתהליך. כדי לקבל פטנט, עורך הפטנטטים יערוך עבורך בקשת פטנט שאותה תצטרך להגיש בבמדינות השונות בהן תרצה הגנה. ההליך מתמשך על גבי מספר שנים. בשנה הראשונה מספיק להגיש בקשת פטנט במדינה אחת. בברכה, גדי
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד