לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלון

חיסיון עורך פטנטים

שלום, במסגרת פגישה עם חברת פטנטים מסויימת, התבקשתי להציג את הפטנט. ביקשתי להחתים את עורך הפטנטים בכתב סודיות. העורך טען כי אין צורך כיוון שקיים חיסיון וכי המשרד עוסק בנושאים הרגישים ביותר. השאלה היא כזאת, נניח ואספר לעורך הפטנטים על הרעיון, בפגישה שלא מתועדת בשום מקום. מה ימנע מצד ג' כלשהו לפתח ב"מקרה" פטנט זהה לשלנו לאחר שאחשוף את הפטנט? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום אלון, עורך פטנטים מחוייב לשמור על סודות לקוחותיו. לא שמעתי על אף עורך פטנטים (מוסמך, עם רשיון) שמעל באימון לקוחותיו והלך לפתח ולשווק אמצאה שגילו לו בסוד. עורך פטנטים כזה יאבד את רשיונו, שמו הטוב וכן יהיה חשוף לתביעת נזיקין. כעורכי פטנטים, המקצוע שלנו הוא לשמוע על סודות ולעזור להגן עליהם, כך שלדעתי אם אתה עובד משרד מסודר, אין לך מה לחשוש. דרך אגב, המונח חסיון נוגע לעניין אחר. חסיון הוא נוגע לעורכי דין ולקוחותיהם (לא עורכי פטנטים) ונוגע למצב שבו עורך דין שומע למשל מלקוח על עבירה שהלקוח ביצע, ואין למשטרה זכות לחקור את עורך דין על העבירה, כי יש חסיון בין עורך הדין ללקוח. אם תגלה לעורך פטנטים על עבירה שבצעת, למשטרה תהיה זכות לחקור אותו ולא תהיה לעורך הפטנטים זכות שתיקה בנושא. בברכה, גדי

שמעון

שלום, בנושא דומה אצרף שאלה בבקשה, אם אני מעוניין להציג רעיון ייחודי לעורך דין למטרת ייעוץ מאותו עורך דין, נאמר לי שאני צריך לחתום איתו הסכם סודיות למטרת שמירה על הרעיון שלא יגיע "בטעות" לצד ג'. דעתך? תודה רבה, שמעון.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים