פטנט פרוביזורי
שלום כאשר ניגשים להגיש בקשה לפטנט פרוביזורי, אמורים לרשום אותו ב"כלליות" או בצורה ספציפית, כלומר נניח (סתם דוגמא) שאני רוצה פטנט על מצלמה להוכחת אשמה במקרה תאונה שיושבת על הרכב, כאשר המטרה היא שהמצלמה שיושבת דווקא על גג הרכב למשל כדי שלא תפריע לנהג, אבל אני רוצה שהפטנט יחסום כל מי שיעשה שימוש במצלמה על הרכב, האם בפטנט הפרוביזורי אני אמור לתאר את הפטנט כמצלמה היושבת על גג הרכב או כמצלמה היושבת בכל מקום על הרכב לרבות מכסה המנוע, הגג, המראות, הפנסים וכו'? ברשותך שאלה נוספת, נניח שאת המצלמה של הרכב אני ארצה להתקין ולעשות שימוש בחורים שקיימים כבר נניח חורים שמיועדים לשימוש לגגון והמצלמה אמורה להיות מותקנת על אחד מהחורים שמועדים לגגון, האם אני בעצם אמור להגיש בקשה חדשה נפרדת, "שימוש בחורי הגג הקיימים לצורך התקנת המצלמה"? או שאני אמור לתאר את כל המוצר בבקשה אחת? ואם כן רשמתי בבקשה אחת את תיאור כל המוצר, ובעצם יש כאן כמה פטנטים, האם ניתן יהיה להפיק מבקשה פרוביזורית אחת כמה בקשות מלאות לפטנטים? זה קצת מסובך לענות באינטרנט אבל אני הייתי רוצה להגיש בעצמי את הבקשה הפרוביזורית לפני תודה
שלום אבי, מלאכת כתיבת בקשת פטנט טובה דורשת מיומנות מקצועית כדי לתאר ולהגן על אמצאה בצורה נכונה. בקשת הפטנט כוללת חלק יותר טכני (תיאור, שרטוטים) וחלק יותר משפטי (תביעות). התביעות מגדירות את חדשנות האמצאה והן שיקבעו את היקף ההגנה של הפטנט. ככל שהתביעה כללית יותר, היקף ההגנה המבוקש גדול יותר אבל גם יותר קשה לקבל תביעה כזו כי היא יכולה אולי גם לתאר מוצרים קיימים ואז לא יהיה ניתן לקבלה. בד"כ בבקשת פטנט עורך הפטנטים יתאר גם את הרעיון הכללי וגם מספר דרכים שונות למימוש הרעיון.ולכן מימוש המצלמה בדוגמה שלך ע"י שימוש בחורים קיימים, יכול בהחלט להכנס לאותה הבקשה. בברכה, גדי
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד