מספר שאלות
יש לי רעיון לפטנט לפי מה שהבנתי מקריאה ברשת כדי לקבל פטנט עליי להציג תרשים ומפרטים טכניים ומהי הטכנולוגיה שתשמש ליצור הפטנט ופה השאלות שלי מה עדיף ומה דרך הפעולה הכדאית 1.פנייה למשרד עריכת פטנטים לעריכה ועזרה ברישום הפטנט (האם הם עוזרים גם בכל מה שקשור לשרטוט והצגת הרעיון לרשם הפטנטים ע"י הכנת מודלים ושרטוטים?) כדוגמת לוצאטו את לוצאטו 2.לאחר רישום הפטנט לגשת לחברה ליצור אבטיפוס של המוצר 3.התחלת חיפוש וגיוס משקיעים למוצר. 4.האם כדאי לפנות ישר לחברות שעושות בשבילי את כל התהליך הכנת שירטוטים לרשם הפטנטים והליך רישום הפטנט פיתוח אבטיפוס ועזרה בגיוס משקיעים פוטנצילים (כדוגמת חברת אבטיפוס)? *האם כדאי בפגישה הראשונית לגשת עם עורך דין המתמחה בתחום שיעבור על הסכם הסודיות המוצע בתחילת הפגישה ויגן עליי בכל המשך התהליך או שאין צורך בכך ואפשר ישירות לגשת לאותה החברה ללא חשש?. 5.האם אפשרי במגביל לרשום את הפטנט גם בארץ ארה"ב ואירופה ? מה התהליכים הכדאיים שכדאי לבצע
שלום אביחי, הרבה שאלות! ;) יפה שאתה עושה שיעורי בית. 1. אם אתה לא לחוץ בזמן, ולא מתכנן לפרסם את האמצאה בזמן הקרוב, עדיף להכין קודם אב טיפוס מכיוון שאז תדע טוב יותר לתאר את המוצר, ובקשת הפטנט תהיה חזקה יותר. 2. רשום את הפטנט במשרד המתמחה בפטנטים. כמו שאין מסעדה איוטלקית טובה שגם מכינה אוכל סיני טוב וגם יודעת לתקן לך את האוטו, בניית אב טיפוס, עריכת בקשת פטנט, וליווי בגיוס משקיעים הן 3 פעולות שונות לגמרי, המבוצעות ע"י 3 אנשי מקצוע שונים. יש הרבה שרלטנים בשוק שמציעים יותר מדי פעולות (משום מה ע"י איש "פרונט" אחד). וודא שאתה עובד ישירות עם עורך פטנטים מוסמך (אם "התפתת" לעבוד עם משרד שאינו משרד לעריכת פטנטים, דרוש לראות תעודה של עורך פטנט). 3. גיוס משקיעים יהיה יותר אפקטיבי אם תוכל להראות להם שהגשת בקשת פטנט 4. לא! החברות האלה בד"כ לא עושות עבודה איכותית בכתיבת בקשת הפטנט מנסיוני * אם אתה עובד עם משרד של עורכי פטנטים, אין צורך בהסכם סודיות, ולא בעו"ד נוסף מצדך. 5. אתה יכול להגיש בקשת פטנט ראשונה אחת (לא משנה איפה ומאיזה סוג) ולחכות שנה עד שתצטרך להגיש במדינות אחרות ו/או בקשה בינלאומית (PCT). ניתן להגיש במקביל מספר בקשות אם יש צורך ותקציב מתאים. מבחינת הפטנט, עדיף לעשות חיפוש מוקדם עם חוות דעת משפטית, ע"פ התוצאות לבנות אב טיפוס, להגיש בקשת פטנט ואח"כ לגייס משקיעים. מבחינת המיזם, הפטנט צריך להשתלב בתוכנית עסקית בא וודאת קודם את כדאיות המוצר. בברכה, גדי
קודם כל תודה לך על התשובות במידה וכרגע אני הולך לחברה אשר מתמחה בבניית אבטיפוס בשלב הראשוני האם זה בסדר לאור הדברים שציינת יש שאלות חשובות שאני אמור לשאול לדעתך על המשרד או לבקש לראות מסמכים מסוימים? ולפי דבריך סדר הפעולות שצריך לעשות 1.בניית אבטיפוס ע"י חברה המתמחה בזה *בתחילת הפגישה כמו בכל פגישה יהיה צורך לחתום על הסכם סודיות בני לבין החברה שתפתח בכדי שאוכל לספר על הרעיון האם כדי ללכת בליווי עורך דין לפגישה הראשונית שיעבור על הסכם הסודיות? . *האם תוך כדי העבודה על האב טיפוס בשלבים מתקדמים נגיד אפשר כבר להתחיל בהליך של רישום פטנט? *נניח שלצורך בניית האבטיפוס אני יצטרך לגייס כסף בכדי לבנות אותו כיצד ניתן לעשות זאת הרי ההמצאה עדיין לא מוגנת בפטנט? (ואני כן יצטרך משקיעים לי לא יהיה את כל הכסף לזה מן הסתם) 2.רשימת הפטנט במשרד המתמחה בפטנטים. 3.גיוס משקיעים *האם יש חברות המתמחות רק בגיוס של משקיעים אתה יכול לתת שם של חברה כזאת שוב הרבה שאלות מודה לך מראש על העזרה
שלום אביחי, בניית אב טיפוס לפני הגשת בקשת פטנט מומלצת אם אין לך כל מושג איך לבנות את הרעיון ורק שם תקבל את הפתרון הטכני. אם אתה יודע כיצד המוצר צריך להבנות / לפעול, אתה יכול ישר לרשום בקשת פטנט. אם בניית אב טיפוס היא הליך ארוך ו/או יקר, תגיש בקשת פטנט על סמך הידע שיש לך ורק אח"כ תגייס ותבנה אב טיפוס. יש מיני חברות יזמים המתמחים בגיוס משקיעים לכאורה, שום דבר לא מובטח, והעזרה בד"כ בתשלום... היה לי נסיון טוב עם חברת Double Check שעוזרת ליזמים בתחילת הדרך, החל מבחינת כדאיות וכלה בתוכנית עסקית וגיוס משקיעים. אתה יכול לפנות בשמי לאלעד 0545250808. בברכה, גדי
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד