שאלה קטנה
היי לכולן, מתנצל מראש על הבורות.. נגיד ויש לי רעיון למוצר חדש ואני רוצה לדעת אם אוכל לפתחאותו בארץ או שזה חסר סיכוי, מצאתי תיאורים דומים של המוצר בגוגל פטנטים במדינות שונות, איך אני יודע בדיוק אם קיים מוצר כזה? ונגיד שקיים מוצר כזה עם פטנט רשום, זה אומר שאני לא יכול לעשות משהו דומה? תודה.
שלום קובי, זה המקום לשאול את כל השאלות, והשאלות שלך הן במקום וכל יזם צריך לשאול את עצמו את אותן השאלות. אם יש במדינה פטנט רשום על מוצר, בעל הפטנט זכאי למנוע כל שימוש מסחרי במוצר ללא אישורו. אם אין פטנט רשום בישראל, על פניו אין מניעה לפתח את המוצר בארץ. אם תרצה למכרו בחו"ל, אתה צריך לוודא שאין פטנט רשום על אותו מוצר באותה מדינה. ממליץ לך להתייעץ עם עורך פטנטים שיבדוק באופן פרטני את הפטנטים הקיימים בשוק וייתן לך חוות דעת מדויקת יותר עד כמה המוצר שלך יפר או לא יפר בפוטנציה את אותם פטנטים. יכול בהחלט להיות מצב שראית פטנט על מוצר, אבל עורך הפטנטים ידע לבחון את הפטנט ולראות אם ההגנה בו היא רחבה או מצומצמת ואם יש דרכים לעקוף את הפטנט. בברכה, גדי
היי גד, תודה על ההיענות המהירה. כרגע שוק היעד הוא ישראל ולכן אם הפטנט קיים בסין אז אין לי כל דאגה, אמת? דבר נוסף, אם ברצוני לבדוק לגבי האם הפטנט קיים בארץ, כמה יעלה לי התענוג בממוצע? תודה!
שלום קובי, מבחינת פטנט, אם אין פטנט בישראל, פטנט במדינה אחרת הוא חסר משמעות עבורך. תיקח בחשבון, שגם אם אין פטנט בישראל אבל המוצר נמכר כאן, עדיין יש למוכר אפשרות לתקוף אותך בטענות יותר כלליות כמו גניבת עין וכו'. טענות אלה בד"כ קשות יותר להוכחה (המוכר צריך להוכיח מוניטין וכו'). הבדיקה בארץ לא צריכה להיות יקרה, אבל כל אחד גובה ע"פ רצונו. צור קשר בפרטי אם תרצה הצעת מחיר ממשרדנו. בברכה, גדי
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד