לקדם פטנט
רשמתי פטנט. הפטנט לשימוש חדש למוצרים כבר קיימים היום בשוק, אך נדרש להם שדרוג די מורכב. אין לי מספיק ידע ומשאבים כדי לקדם את הפטנט לבד. בשלב זה אני מעוניין למכור אותו לאחת משני חברות בינלאומיות מאוד גדולות, למשל כמו אפל, שרק ביכולתן לפתח, לייצר ולשווק את המוצר. בשלב זה אני מנסה ליצור קשר עם החברות אך לא מצליח, הם לא עונים למיילים ועוד לא מצאתי שום דרך אחרת להסיג אותם. מאוד חבל. הרעיון יפה וכדאי, כדאי להתעסק אתו מהרבה בחינות. בבקשה תנו לי כמה טיפים מה עושים בדרך כלל במצב שכזה. תודה.
הי סרגי, שאלה טובה, אין עליה תשובה פשוטה. החברות האלה מקבלות הרבה מאד הצעות כאלה ולמעשה אין להן את המשאבים כדי לבדוק כל הצעה לעומקה, מה עוד שבד"כ רוב ההצעות לא באמת חשובות... הכי טוב לנסות להגיע דרך מישהו שאתה (או נציג שלך) מכירים. רשתות חברותיות כמו LinkedIn הם דרך אחת. צריך גם לבדוק את המסר שלך מחודד, האם המייל שאתה שולח פשוט וברור, והאם המסר נקלט מהר (לרוב האנשים אין סבלנות למיילים ארוכים מאנשים שהם אינם מכירים). אם אתה רוצה אשמח לשמוע על הרעיון ולראות אם אני יכול לקדם אותו דרך אנשים שאני מכיר (עבדתי הרבה שנים בארה"ב). בברכה, גדי
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד