לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שלמה

פטנט שרשום בארהב

שלום רב גד יש לי שאלה שאולי כבר נשאלה תודה רבה בכל מקרה על העזרה יש מוצר שציירים אותו בארצות הברית ורשמו אותו כפטנט. המוצר מיוצר גם בסין אבל בדרכים אחרות. עכשיו אם אתה מייצר את המוצר בדרך אחרת אבל מגיע לאותו מוצר האם לא הפרת את תנאי הפטנט ? ואם המוצר לא רשום בישראל האם אני יכול לייצר אותו בדרך שונה ואולי חומרים שונים וזה יגן עליי מתביעה משפטית? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום שלמה, חשוב לדעת שכל פטנט מכיל הגדרה מדויקת ביותר של ההגנה של הפטנט (בסעיף התביעות). כאשר יש מוצר דומה, כדי לבדוק האם הוא מפר את הפטנט, בית המשפט צריך להחליט אם ההגדרה של הפטנט מתארת מוצר זה (מפר) או לא. ההגדרה (תביעה) של הפטנט יכולה להיות מאד רחבה או מאד מצומצמת. לכן, כדי לדעת אם המוצר שמיוצר בסין יפר את הפטנט האמריקאי (בבואו לארה"ב), צריך לקרוא את הפטנט האמריקאי (ע"י עורך פטנטים) ואז להשוות. אם אין פטנט בישראל, לא תהיה הפרת פטנט למכור את המוצר כאן. הפטנט האמריקאי רלבנטי רק לטריטוריה האמריקאית. בברכה, גדי

שלמה

גדי תודה על התשובה אבל אם אין פטנט בישראל על המוצר אני יוכל לייצר את המוצר ? אני לא רוצה לייבא את המוצר מסין ולמכור פה . אני מעוניין לייצר את אותו מוצר בדרך אחרת ולמכור אותו בארץ . במידה ואין הפטנט רשום בארץ אין בעיה לייצר נכון ?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים