עריכת פטנט-אודה לכל מי שיענה לי-אשמח לקבל כמה תשובות של עיצות
שלום רב, התחלתי תהליך שך רישום בחברה מסויימת והם רוצים שאני אביא להם חומר שיסביר איך דברים עובדים, ועל החלקים, אין לי חומר ואני לא אלקטרונאי. אני גם לא רוצה לספר על כך למהנדס או אלקטרונאי כדי שלא יגנוב את הרעיון וגם שלא ידרוש אחוזים. חשבתי אולי לספר בצורה חלקית שיעשה עבודה חלקית ואני אשלים. החברה של הרישום הציעה לי להגיד פרוביזינל וכך אוכל לפנוןת למומחה שיוכל לבדוק לי דברים ולהכין חומר לעריכה. אני לא רוצה להוציא הרבה כסף, וגם ההמצאה לא מסובכת, אלא פשוטה יחסית. אשמח לקבל עצות מבעלי ניסיון שעברו את התהליך או מומחים בתחום, תודה אבה לכל מי שיענה, לא מצאתי עוד פורום מלבד זה משום מה. איתי
הי איתי, הדרישה של החברה לפרטים על אופן העבודה ועל החלקים היא מאד במקומה. בעקרון, לא מקבלים פטנט על רעיון כללי, אלא רק על דרך יישום. לדוגמא, מכונת זמן זה רעיון נפלא, אבל תקבל פטנט רק כשתסביר איך המכונה שלך עובדת... הדרך הנכונה היא ללכת לאיש אלקטרוניקה ולשלם לו על תכנון / בניית אב טיפוס. אתה צריך להחתים אותו על חוזה מסודר של שמירת סודיות, וכן העברת כל הזכויות של עבודתו אליך. כך תוכל לרשום פטנט איכותי יותר. לחלופין, יש גם אופציה של להגיש פטנט פרוביז'יונל עם הפרטים שיש לך, ואח"כ להשלים את הפרטים (יש לך עד שנה). זה לא תמיד יצא לך יותר זול, אבל זו בהחלט גם אופציה. בברכה, גדי
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד