לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
Avi

אני מפתח מוצר טכנולוגי ובוחן אפשרות לרישום פטנט.

שלום רב, אני מפתח מוצר טכנולוגי (אב-טיפוס) שמביא עימו חדשנות מהפכנית שכאשר חב' הטכנולוגיות בעולם יראו את אופי השימוש וחויית השימוש אני דיי בטוח שהם ירצו להעתיקו במהרה. לכן חשבתי להגן על כך בפטנט ואף קפצתי לייעוץ מקצועי בנושא. אך עדיין אני מבובלב מעט... 1 - הבנתי שאין דבר כזה פטנט "עולמי" אז מה הטעם ברישום פטנט בארץ אם אני יודע בוודאות שחברה טכנולוגית גדולה כזו או אחרת מארה"ב \ סין \ קוריאה תעתיק את המוצר שלי? 2 - המוצר שלי כולל מכלול רחב של חיישנים ובנייהם 2 טכנולוגיות שכבר קרובות לבשלות אך לא נפוצות בשוק, במקום להמציא את הגלגל אני חושב לשלב את אותם החיישנים בפיתוח שלי בנוסף ליכולות הייחודיות שאני מפתח, השאלה אם אני רושם פטנט על מה שייחודי במוצר שלי, בזמן שהשתמשתי בטכנולוגיות קיימות אחרות, האם יש בזה ריסק מסויים? כלומר, זה שהמצאתי רכיב שעושה משהו ייחודי שלא קיים בשוק אך השתמשתי בעוד כמה רכיבים קיימים כדי לשלב את כל הטכנולוגיות יחד ע"מ ליצור טכנולוגיה + דפוסי שימוש חדשים, משמש לטובתי או לרעתי ברישום הפטנט? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום אבי, אני תוהה אם באמת התייעצת עם עורך פטנטים, כי הוא היה אמור לענות לשאלות שלך שהן די סטנדרטיות ביננו. 1. אתה צריך לרשום פטנט במדינות בהן אתה רוצה לעשות עסקים. אם השוק הישראלי לא מעניין אותך, אין סיבה להגיש כאן. בשנה הראשונה מספיק להגיש בקשה במדינה אחת. אף אחד לא מגיש בקשת פטנט ב 180 מדינות, אבל אם תחסום את ארה"ב, אירופה וסין מצבך יהיה מצוין. 2. בקשת הפטנט צריכה להתייחס לחידוש של המוצר הסופי. אפילו אם הוא היה בנוי כולו מטכנולוגיות ידועות, אם הסה"כ יוצר מוצר חדש, אזי המוצר החדש הינו בר פטנט. הפטנט הינו על המוצר הסופי ולאוו ד'ווקא על כל מרכיב ומרכיב בו. בברכה, גדי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים