לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלירן

הגנה על מוצר חדש

שלום, אני ועוד שותף הגינו רעיון לשלב בין מוצר קיים בשוק עם שידור לאפליקציה שנבנה וביחד ליצור מוצר חדשני ואפקטיבי לחיי היום-יום. רצינו לדעת בשלב ראשוני כשאנו פונים לעורכי דין ואנשי מקצוע לחוות דעת ראשונית, כיצד אנו יכולים לשמור על הרעיון שלנו? הרי לכל אדם שנגיע נצטרך לספר על הרעיון ומפחידה אותנו המחשבה שמישהו יוכל להעביר אותו הלאה ואולי לייצר אותו לפנינו. אשמח לתשובה בנושא. תודה

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום אלירן, יש לך שתי דרכים להגן על הרעיון שלך, ואתה יכול להשתמש בדרך אוחת או בשני הדרכים גם יחד: 1. להתחתים את הצד השני על הסכם סודיות. דרך זולה ומהירה. החסרון הגדול הוא שיש צדדים שלא יסכימו לחתום, וגם אם יחתמו ההסכם מחייב רק אותם. אם צד אחר יעתיק אותך הם לא אחראים אלא אם כן תצליח להוכיח בבית משפט שהם גילו את הרעיון לצד ג'. 2. לפנות לעורך פטנטים ולהגיש בקשת פטנט. דרך ארוכה ויקרה יותר, אבל היחידה שיכולה להגן עליך (בהנחה שתקבל פטנט) בפני כל אחד. דרך אגב, עורכי דין ועורכי פטנטים מחוייבים לשמור על סודיות כך שאין צורך להחתימם על הסכם סודיות. בהצלחה, גדי

אלירן

שלום גדי, קודם כל תודה על ההתייחסות. שנית, זה בדיוק החשש שלנו שהרעיון יכול "לזלוג" למישהו אחר ואז לך תוכיח שאותו אחד שהתייעצת איתו בעצם השתמש בו והעביר למישהו אחר למרות שמדובר כביכול בעורכי דין ועורכי פטנטים. האם זהו חשש מוגזם או מוצדק?

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום אלירן, בגדול החשש שלך מוגזם לגבי עורכי פטנטים או עורכי דין, המחוייבים בשמירה על סודות לקוחותיהם ויכולים לאבד את רשיונם אם ימעלו באימון הלקוחות שלהם. בתור עורך פטנטים אני יכול להגיד לך שלא שמעתי מעולם על שום מקרה בארץ שעורך פטנטים הואשם בגניבת רעיון של לקוח שלו. כל אחד והמקצוע שלו. בברכה, גדי

אלירן

תודה רבה, הרגעת אותי במעט

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים