תהליך רישום פטנט
היי גד, יש לי 2 שאלות ברשותך: 1.אני בשירות קבע בצבא, אני רוצה לרשום פטנט בתחום שהוא לא קשור לצבא, בתחום מוצרי ביית חשמליים פשוטים, האם במידה ואני ארשום אותו תוך כדי הצבא יש לצבא אחוזים ממנו?? למרות שאני מפתח אותו דווקא בסופ"שים ובחופשים כי כיודע אין בצבא אינטרנט אזרחי לכן העבודה היא כולה בימי החופש.. ובכללית מתי מותר למעסיק לתבוע אחוזים מפטנט גם אם תחום הפטנט שונה מתחום שבו מועסק השכיר? 2. אם אני שלחתי בקשת פטנט וכיודע מענה ראשון יכול לקחת המון זמן, האם בזמן הזה אני כבר יכולה לשווק את המצור על סמך הגשת בקשה פטנט בלבד, הכוונה האם פיתוח המוצר לא יפגע בדין קדימה של הפטנט? ממש מודה העזרה. ניצן
שלום ניצן, 1. ע"פ החוק אתה חייב לדווח לצבא (החוק אומר לנציב שירות המדינה) על כל אמצאה שהמצאת, לפני הגשת בקשת הפטנט. הצבא יכול לדרוש בעלות על האמצאה רק אם היא קשורה לצבא, אבל אתה חייב לדווח על כל אמצאה שאתה מגיש עליה בקשת פטנט.אגב, אין חשיבות אם אתה מפתח את האמצאה בזמנך החופשי בבית או בצבא. 2. מרגע שהגשת בקשת פטנט, אין מניעה לשווק או לפרסם את המוצר, בתנאי שהוא מתואר בבקשה. חשוב להבין, שלא תהיה לך הגנה מפני מעתיקים עד שהפטנט לא יאושר. בברכה, גדי
ואם הפטנט לא קשור לצבא, האם הוא יכול לדרוש על חלק ממנו?
אם הפטנט לא קשור לטכנולוגיות צבאיות, או לתחום תפקידך בצבא, הצבא לא יבקש בעלות על הפטנט. למרות זאת, עדיין חובה עליך לדווח לצבא לפני הגשת הפטנט.
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד