לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלון

פטנט למוצר חדש שמכיל רכיב או שניים שמוגנים בפטנט

שלום גד, אני בשלבי הקמת מיזם וממש בשלבים האחרונים של שרטוט + תיאור הפטנט של המוצר והגשתו למשרד לרישום. אבל מאחר ומדובר בתחום הטכנולוגי (בעיקר חומרה) אני מגלה שככל שאני חוקר יותר לגבי הרכיבים והמרכיבים השונים שאני צריך במוצר שלי, אני מגלה שעל חלקם יש פטנט... אז נכון שאני לוקח כמה רכיבים קיימים, אבל גם אם הם מעוגנים בפטנט אני יוצר תולדה של מוצר חדש ומהפכני שהשימושים שלו חדשניים לעומת כל מוצר כזה או אחר שאיכשהו מזכירים את מה שאני הולך ליצור, אבל רחוקים שנות אור מהמטרה הסופית שלי... אני מניח שזה דבר שקורה כל הזמן, כי הרי שאין טעם להמציא את הגלגל מחדש ואם יש רכיב שעובד עדיף לכלול אותו במוצר החדש מאשר להמציא מחדש, אני מאמין שאצטרך להגיע להסכם שימוש עם החברה המייצרת, אבל קודם חשוב לי לרשום פטנט ולהגן על הרעיון שלי לפני שבכלל אצור קשר עימם... השאלה היא האם זה נהוג? או שיש בזה סיכון מסויים לעתיד? שאותה\ן חברה\ות לא ינסו לתבוע אותי לאחר שיראו את הפוטנציאל שבמוצר שלי (שבהתחלה יהיה מבוסס על רכיבים שלהן) אבל יעשה שימוש רחב יותר ויוליד שימושיות חדשה, כלומר שלא יבוא להן התאבון... תודה.

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום אלון, הרבה פטנטים מבוססים על מרכיבים ידועים. אם התוצאה הסופית (המוצר) הוא חדשני, אין בזה בעייה כי הפטנט ניתן על מוצר חדשני ולא על מרכיביו (בנפרד). לגבי הזכות שלך למכור את המוצר שלך, צריך לבדוק את הנושא ביסודיות. באופן עקרוני, אם אתה משתמש ברכיבים סטנדרטיים שאתה קונה מהיצרן שלהם, אתה לא חייב יותר כלום לייצרן מכיוון ששילמת לו עבור המוצר, ואין לו זכות לבוא אליך בדרישות אח"כ. הדבר שונה אם אתה מייצר לבד מוצר מוגן פטנט, מצב שבו בעל הפטנט (באותה מדינה) יכול לבוא אליך בדרישות (או פיצוי כספי, או שלא תשמש במוצר מוגן הפטנט שלו). על כל פנים, מאד מומלץ להתייעץ עם עורך פטנטים כדי לקבל חוות דעת מקצועית ומדוייקת למקרה שלך. בברכה, גדי

אלון

היי שוב גדי, תודה רבה על התשובה המפורטת... אכן המוצר הסופי והשימושים שהוא יכתיב יהיו חדשים ומהפכניים, לכן אני לא חושש לגבי זה, אבל היו לי חששות לגבי שימוש בפיתוחים טכנולוגיים בשלים לצורך השגת היעד שאני שואף להגיע אליו. ע"מ להבין את דברייך, כאנלוגייה אשתמש בדוגמא שנתת כאן לאחד השואלים, נניח שאני לוקח מדפסת ופקס (שעל כל אחד מהם יש פטנט לחוד) ונגיד שהתוצר הסופי שאני שואף אליו זה מכשיר פקס + מדפסת + סורק ALL IN ONE... אבל במקום להדביק הכל ביחד במסקנטייפ, אני יוצר קשר עם היצרניות של 2 המוצרים הללו וקונה מהם את המרכיבים ואף משפר אותם לצורך הרכבת המכשיר החדש שלי, אז בעצם זה מותר וזה כשר והן לא יוכלו לנסות לחפש איך לתבוע אותי על משהו? כמובן שאתייעץ עם עורך פטנטים כשאסיים עם המסמכים והשרטוטים, תודה וחג שמח, אלון

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום אלון, הדוגמא שלך מצוינת אבל יותר רלבנטית לסוגיה האם מגיע לך לקבל פטנט על המוצר החדש שלך. לגבי זכותך לייצר את המוצר שלך (זכות אגב שאין לה שום קשר האם קבלת או לא פטנט על המוצר שלך!), זה משהו שבשביל לתת תשובה מדויקת צריך לדעת את כל הפרטים. אני רק מיידע אותך שבאופן עקרוני, אם אתה קונה מוצר מוגן פטנט מהייצרן שלו, הרי מבחינה חוקית שלמת לו עבור המוצר והתשלום כולל גם תשלום "עבור הפטנט" כך שאין לו זכות לבוא אליך אח"כ בטענות עקב הפטנט שלו. אתה מוזמן להתייעץ בפרטי בנושא אם תרצה. בברכה, גדי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים