כמה זמן לאחר רישום פטנט מותר לי לחשוף אותו?
אני מסיים שירטוטים ומתכוון בקרוב מאוד להגיש בקשה לרישום פטנט על רעיון דיי מהפכני (לאחר בדיקות כמובן). מבחינת המודל העסקי עדיין לא החלטתי האם אלך לכיוון לגיוס הון קלאסי (אנג'ל, קרנות וכד') או דווקא לכיוון אתרי גיוס ההמונים, כך או כך אני עובד על סרטון קצר שמסביר וממחיש את השימושים והחוויות מהמוצר ולאחר רישום הפטנט ארצה להפיצו ברשת, בין אם יוטיוב או קיקסטארטר, השאלה כמה זמן לאחר רישום פטנט פרוביזורי אני יכול להפיץ את הסרטון התדמיתי? והאם מסוכן לעשות כך כשמדובר בפטנט פרוביזורי בלבד? האם היית ממליץ לי להגיש בקשת פטנט מלאה בכמה מדינות (הסינים האלה מסוגלים להעתיק הכל, אפילו מסרטון המחשה ;) ). תודה.
שלום אלון, הגשת פטנט ראשונה (ולא חשוב אם פרוביזורית או מלאה), מבטיחה לך את זכויות הרישום בלבד. מה שזה אומר זה שאם מישהו אחרי התאריך שלך גם מגיש בקשת פטנט על אותו דבר, ואתה ממשיך עם התהליך (במדינה או מדינות שבהן הוגש הפטנט ע"י צד שלישי), הפטנט (אם מגיע פטנט) ינתן לך כי יש לך תאריך הגשה מוקדם יותר. זכויות רישום אלו לא יפגע כלל אם תפרסם את הרעיון שלך, אחרי ההגשה הראשונית. מבחינת הגנה שלא יעתיקו אותך ללא רשות, לשם כך אתה צריך באותה מדינה להגיש בקשה מלאה ושהיא תתקבל לפטנט. הליך שיכול לקחת שנים. בסין, יש עוד אפשרויות להגנה כמו מדגם תועלת שהוא הליך מהיר וזול יותר. מוזמן להתייעץ בפרטי אם תרצה. בברכה, גדי
רק ע"מ לוודא שהבנתי - אז אני יכול לספר על הרעיון ואפילו לפצוח בקמפיין יוטיוב \ קיקסטארטר מיד לאחר הגשת בקשה פרוביזורית? שלא יטענו שחשפתי את הרעיון לפני שהפטנט אושר... ולגבי סוגיית העתקות, אני מניח שאפשר להעתיק את הרעיון כבר בחודשים הראשונים לאחר שאחשוף את אב הטיפוס, כי אם יקחו כמה שנים עד שיאשרו לי את הפטנט, אני צופה שיהיו כמה חיקויים והעתקות למוצר למרות שהפטנט יהיה על שמי... טוב נו, במקרה כזה אני מניח שפחות יהיה אכפת לי מהעתקות, אחרי הכל כשהפטנט יהיה על שמי, תחרות רק תחמיא ותייחצן את המוצר :) אצור עמך קשר ואולי אפילו אקפוץ לייעוץ, תודה רבה! אלון
שאלות נפוצות:
חגי המאירי
ניסים טוויזר
ניסים מור
בר וינוגרד