לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לירן

לאחר הגשת הבקשה לפטנט בארה"ב

שלום רב, הגשתי בקשה לפטנט לאחרונה, ורציתי לשאול מה עלי לעשות כעת. הבנתי שיש לי שנה עד שאני צריך להחליט איפה עוד לרשום את הפטנט ואם אני לא נותן תשובה ולא משלם עוד אז הפטנט יבדק וירשם רק במדינה בה שילמתי לבקשה (ארה"ב), האם זה נכון? ואם זה נכון אז אני מתאר לעצמי שהשלב הבא הוא לחפש משקיע כדי שנוכל לרשום בעוד מדינות, נכון? האם יש עוד משהו שעלי לעשות כעת? ועוד שאלה שקשורה, איך אני יכול להחליט איפה לרשום עוד את הפטנט אם בכלל כשאני לא יודע אם אני אקבל פטנט על ההמצאה. אני יכול להוציא עשרות אלפי שקלים על רישום באירופה ועוד ובסוף לא לקבל פטנט, אז כל הכסף הולך. אודה לכם/לך אם תתן הסבר, תודה רבה! :)

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום לירן, בעוד שנה תצטרך להחליט האם להגיש בעוד מדינות. אתה יכול גם בעוד שנה להגיש בקשה בינלאומית (PCT) מה שיתן לך עוד שנה וחצי עד שתצטרך להחליט באיזה מדינות להגיש. זה הזמן להתקדם בשאר החזיתות: גיוס משקיעים, פיתוח המוצר, מכירות וכו'. השאלה איפה לרשום את הפטנט תלוייה גם בשוק הייעודי וגם בתקציב שיש לך. אין שום בטחון שתקבל פטנט, וזה סיכון שכל אחד שמגיש פטנט לוקח. יכלת, במקום להגיש בקשה בארה"ב, להגיש בקשה מזורזת (ישראל, אנגליה) ואז היית מקבל משוב אחרי כמה חודשים והיית יכול להעריך טוב יותר את הסיכויים. זה תפקידו של עורך הפטנטים שמלווה אותך לייעץ לך בהתאם לצרכים שלך. בקשר לבקשה בארה"ב, אם הגשת בקשה מלאה היא תמשיך לרוץ גם אחרי השנה. אם הגשת בקשה פרוביזורית, היא מתה אחרי שנה, ואם לא תגיש משהו אחר לא ישאר לך שום דבר ביד. בברכה, גדי

לירן

היי גדי, תודה על התשובה. אודה לך אם תענה לי ... דרך אגב, הגשתי בקשה מלאה לארה"ב. אני לא בטוח אם אני צריך משקיעים ולכן עדיין לא חיפשתי, הייתי רוצה לדעת אילו עוד הוצאות יהיו לי כדי שאדע אם אני כן צריך. כתבת לי שזה הזמן - לגיוס משקיעים, פיתוח המוצר, מכירות וכו'. פיתוח המוצר- לא כדאי שזה היה לאחר רישום הפטנט? מי אמר שאני אקבל פטנט?! מכירות- יכול להיות שאמכור את הפטנט אם אקבל פטנט ולא צריך להוציא כסף בשביל זה. אז למה להכניס סתם אנשים שיקבלו אחוזים?! רישום בעוד מדינות- אם כבר אז רק בשביל זה אני צריך משקיע אחד בשביל כמה אלפים או יותר. וכו' - יש עוד הוצאה בשנה וחצי הקרובות או אחרי שאמור לזרז אותי לחפש מישהו? אני לא מבין הרבה אז אודה לך אם תתקן אותי, אבל התכנון שלי הוא: לחפש מעכשיו משקיע אחד קטן שישלם על רישום לעוד מדינות (וגם לא חייב כי השוק רק בארה"ב הוא גדול), וכשאקבל פטנט (אם אקבל) אז למכור אותו או לחפש עוד משקיע כדי לפתח את המוצר, במידה ולא אמכור את הפטנט אז גם משקיע כדי לשווק המוצר לציבור. אז לפי התכנון שלי אני צריך רק משקיע אחד קטן כרגע וחוץ מזה אין מה למהר בניגוד למי שניסה לזרז אותי. מה אתה מציע? תודה רבה על הכל!! לירן

שלום לירן, לגבי ההוצאות בארה"ב, צריך להביא בחשבון שרוב בקשות הפטנט בעולם, אינן מתקבלות ישר, אלא על פי רוב יש לבוחן השגות לאור פרסומים קודמים, וצריך להתמודד עם השגות הבוחן. כל מענה כזה כרוך בתשלום נוסף. אין לדעת כמה "סיבובים" כאלה יהיו לך, אבל אתה צריך לתקצב כמה אלפי דולרים טובים (בהנחה שאתה עובד בצורה מקצעוית, דהיינו עם עורך פטנטים ישראלי שהגיש דרך עורך פטנטים אמריקאי. רוב האנשים, לא מחכים לקבל פטנט כדי להתחיל בפיתוח או מכירות, כי חבל על הזמן. אבל כל אחד רשאי לעשות איך שהוא רוצה. חשוב שתבין שיש לוחות זמנים מוגבלים לרישום במדינות אחרות, כך שאתה צריך להיות מודע להם. שאלה: מי כתב לך את בקשת הפטנט? אם כתבת דרך עורך פטנטים מסודר, הוא אמור להסביר לך את הפרוצדורה. אם כתבת את הבקשה לבד, אתה חייב שאיש מקצוע יעבור עליה (לפני תום השנה) לראות אם היא שווה משהו וניתן להצילה. מי שלא יודע לכתוב פטנטים, הסיכויים קלושים שהבקשה איכותית ותגן עליו. בברכה, גדי

לירן

היי גדי, תודה לך! 1. "רוב האנשים, לא מחכים לקבל פטנט כדי להתחיל בפיתוח או מכירות, כי חבל על הזמן"-אני כנראה מוכר את הפטנט. מה יש לפתח ולמכור?? 2. הגשתי בקשה לפני שבועיים ויש לי עוד שנה פחות שבועיים לבחור לאיזה מדינות להגיש, אני יודע שצריך למצוא משקיע בשביל זה כבר בקרוב, אבל לא צריך הרבה כסף בשביל זה ומשקיע אחד קטן יכול לעזור אם אני לא טועה. 3. מי שכתב לי את הפטנט זה עורך פטנטים ממשרד מאוד מוכר ויוקרתי ואחד הותיקים והמצליחים, הם רגילים להגיש בקשות לארה"ב באופן קבוע. העורך סיים את עבודתו ומי שמדברת איתי זו הפקידה ואני רואה שהיא לא בקיאה כ"כ בחומר אז לא בא לי לדבר איתה. היא אמרה שתהיה לי פגישה חודשיים פני שאצטרך להחליט איך להמשיך וזה מאוחר מידי כי אני צריך לדעת מה לעשות כבר מעכשיו. -אז לסיכום, לא הבנתי למה לי להתעסק עם פיתוח ושיווק אם יש סיכוי גבוה שאני מוכר אם יצליח. לפי מה שנראה לי כדאי שאחפש משקיע אחד שיוציא כמה אלפי דולרים על רישום בעוד מדינות וגם על ה"סיבובים" ואני לא צריך כלום יותר מזה. מה אתה חושב? תודה, לירן

הי לירן, אם אתה בונה על למכור את הפטנט, ואתה חושב שתקבל אותו מהר ושתצליח למכור אותו, מצבך טוב... אם תמצא משקיע שיממן את עלויות הפטנט, תקבל את הפטנט מהר, ואח"כ תצליח למכור אותו, אשריך! בברכה, גדי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים