לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לילוש

הגנה על רעיון לפטנט

שלום יש לי רעיון לסטארטאפ טכנולוגי לי יש את הרעיון ולידיד שלי יש ידע וניסיון בתכנות ויש לו את היכולת להוציא לפועל. סיפרתי לו את הרעיון והוא הסכים שיש לזה פוטנציאל אדיר . אני סומכת עליו אבל חוץ מרעיון אין לי כלום - ואני רוצה לדעת שאני יוכלה להגן על הרעיון שלי על איזה טופס הסכם סודיות אני אמורה להחתים אותו ?

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום לילוש, בד"כ מחתימים אנשים לפני שמגלים להם דברים חסויים. אם אתם מתכוונים לעבוד ביחד לפיתוח הרעיון, אתם צריכים לחתום על הסכם מייסדים המסדיר את חלקו של כל אחד במיזם: אחוזים, חובות, זכויות, מטלות וכו'. אם אינך מתכוונת כרגע לעבוד איתו, תנסי להחתים אותו על הסכם סודיות המאשר שהרעיון הוא שלך, ושהוא מתחייב לא לעשות בו שימוש ללא אישורך. במקביל, אם תרשמי על זה פטנט, בקשת הפטנט תגן על זכויותיך (בהנחה שתקבלי פטנט). בברכה, גדי

לילוש

לא יודעת כרגע לגבי עבודה איתו אני לחוצה מעצם העובדה שסיפרתי לו על הרעיון והרעיון שלי לא מוגן הסכם סודיות מאיפה אני מורידה טופס כזה ? יש אתר שאפשר להוריד ממנו ?

item.Author מנהל הפורום גד בנט

ממליץ לך להתייעץ עם עורך דין ולהחתים אותו על הסכם סודיות המותאם למצב שלך. אם תרצי המלצות לעורכי דין בתחום, תגידי לי. תאורטית, גוגל יראה לך הסכמים "סטנדרטיים" וגם חינמים, אבל עדיף שתתאימי משהו למצב המיוחד שלך. בברכה, גדי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים