לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
תמיר

איך ניתן לבקש זכויות יוצרים על אפליקציה בשלב הראשוני אם הקוד עדיין לא נכתב?

אני מבין שניתן להגן על קוד האפליקציה בזכויות יוצרים אך לא ניתן להגן על הרעיון עצמו. במקביל נתקלתי בהמלצות באינטרנט של עורכי פטנטים להגן בזכויות יוצרים על האפליקציה העתידית עוד לפני שנכתבה ! (למשל הגנה בזכויות יוצרים כדי שבית התוכנה לא יטען שהוא בעל הזכויות על האפליקציה). זה לא מסתדר לי. אם ניתן להגן בזכויות יוצרים רק על הקוד אז איך אפשר להגיש בקשה לזכויות יוצרים עוד לפני שנכתב הקוד?

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום תמיר, במסלול זכויות יוצרים, אתה לא מגן על רעיון אלא על דרך יישום של רעיון (פורמט). טכנית, גם אם הקוד אינו כתוב, אתה יכול להגן על אופן הצגת הנתונוים, המסכים, משהו כמו תסריט של סרט לפני שהסרט הוסרט. ללא קשר, אם לאפליקציה יש חידוש טכנולוגי, כדאי לברר אם אפשר להגיש בקשת פטנט. בברכה, גדי

תמיר

האפליקציה שאני מדבר עליה דורשת עוד תכנון רב שיתבצע לפני ובמהלך כתיבת הקוד וכמובן שניתן לתכנן ולפתח אותה בדרכים מגוונות. אם איני מגן על הקוד אז בית התוכנה או המתכנתים שיעבדו עבורי יוכלו לטעון שהם היוצרים, לא? כיצד אני מגן על זה? האפליקציה לא תעשה שימוש בשום רכיב חומרה של הפלאפון אך תענה על צורך מסויים ותהווה משהוא חדש לגמרי. האם זה מתאים לכתיבת פטנט?

הי תמיר, אתה צריך להחתים את המתכנתים על חוזה שאומר שכל הזכויות הנובעות מהתכנות מועברות אליך. בקשר לפטנט, צריך להבין יותר במה מדובר. אתה מוזמן להרים טלפון להתייעץ 053-9377857. גדי

תמיר

תודה רבה על תשובתך המהירה.

תמיר

בהתייחס לתשובתך הראשונה לגבי זכויות יוצרים, האם זכויות יוצרים מגן על האפליקציה במקרה הבא? אני מתאר בפירוט רב מה עושה האפליקציה ומפרט מיוחד מה קורה מבחינת חווית המשתמש, מתאר בפירוט רב מה הפלט למשתמש בכל מצב ומה התגובה לכל קלט? האם זה מספיק?

שלום תמיר, הפורום (והמומחיות שלי) היא פטנטים. זכיויות יוצרים הינו תחום מקביל אבל מומחיות נפרדת. עו"ד יריב קדם מתמחה בהגנה על אפליקצית באמצעות זכויות יוצרים. אתה יכול ליצור איתו קשר בשמי 03-6543210 בברכה, גדי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים