לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלון

פטנט מוסף

שלום, ברצוני לדעת האם יש מקבילה בישראל ל continuation. על פי החוק הישראלי, פטנט מוסף צריך להיות שכלול או שינוי של המצאה שניתן עליה פטנט אף אם אין בו התקדמות המצאתית, בכך הוא דומה לCIP אך שונה במועד הגשתו. בעוד ש CIP ניתן להגיש עד לקיבול, פטנט מוסף ניתן להגיש רק לאחר הענקה. השאלה מה קורה אם יש לי פטנט המכיל בתוכו עוד המצאה, שונה, שאינה שינוי או שכלול של ההמצאה עליה ניתן לי פטנט, האם אני יכול לדרוש עליה פטנט מוסף? תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום אלון, פורום זה מיועד לשאלות כלליות בנושא פטנטים שיכולות לעניין את כלל הציבור. לא קראתי את ההתנגדות, וזה לא המקום לבקש ניתוח של החלטת רשם באופן כזה כללי. בברכה, גדי

שלום אלון, הדבר הכי קרוב בחוק הישראלי ל continuation שלא ארה"ב הוא בקשת חלוקה (divisional). אם בקשת הפטנט שלך מכילה כמה אמצאות שונות, אתה יכול לחלק את הבקשה כדי לתבוע אמצאה נוספת (בכל בקשת פטנט אפשר לתבוע אמצאה אחת בלבד). בברכה, גדי

אלון

זה אני יודע ואני יכול להגיש בקשת חלוקה רק עד קיבול..בהנחה שלא חילקתי ולא חילקו לי ובכל זאת קיימת המצאה נוספת בתוך התיאור, האם ניתן להגיש עליה פטנט מוסף לאחר הקיבול או שזה "מת"?

שלום אלון, אחרי הקיבול של הפטנט ההורה אין יותר מה לעשות. גם בארה"ב, אפשר להגיש continuation רק עד ל Grant של הפטנט. בברכה, גדי

אלון

זה לא נכון במקרה של פטנט מוסף, פטנט מוסף ניתן להגיש רק לאחר הענקה, כלומר, רק אחרי שיש פטנט... האם לא ניתן להשתמש באפשרות הזו לבעיה שהצגתי?

פטנט מוסף (משהו שיש רק בישראל) ניתן על שכלול של הפטנט המרכזי. אי אפשר להשתמש בזה עבור אמצאה שונה (בניגוד לחלוקה)

אלון

תודה רבה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים