לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
o

הסבה מהנדסת מכונות לעריכת פטנטים?

שלום רב, אני מהנדס מכונות ועיקר עבודתי היא בתחום הפיתוח. במסגרת עבודתי נחשפתי לתחומי מכניקה רבים כגון מערכות זרימה, מעבר חום, חוזק וכו' מתחומי תעשייה מגוונים (תעשיית הביומד, תעשיות בטחוניות, אווירונאוטיקה ועוד). אני שוקל לעשות הסבה לתחום עריכת הפטנטים. יש לי מספר שאלות לגבי התחום ואשמח לקבלת מידע בנוגע לנושאים הבאים 1. מהן המשכורות הטיפוסיות בתחום ? 2. מהי רמת הביקוש לעורכי פטנטים ? האם עבודה כעצמאי היא אפשרות בשלב מתקדם יותר בקריירה או שרוב העבודה שמורה למשרדים הגדולים? 3. האם יש לי ערך מוסף כמהנדס מכונות בעל נגיעה בתחומים שציינתי לעיל? 4.כיצד עליי להתחיל את התהליך ? תודה מראש!

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום לך, נתחיל מהסוף, כדי להתחיל את התהליך אתה צריך למצוא משרד עורכי פטנטים שיקבל אותך לשנתיים התמחות, אח"כ אתה צריך לעבור בחינות בע"פ ובכתב במשרד הפטנטים כדי לקבל רשיון עורך פטנטים. משכורת מתמחים קטנה כמובן ממשכורת עורך פטנטים מוסמך, וכמו בכל שטח המשכורת גם תלוייה בקישורים שלך ובמשרד. אתה יכול לצפות למשכורת של 10,000 ש"ח או יותר. יש הרבה בקשות להתמחות, אבל יש הרבה עורכי פטנטים חדשים כל שנה. הביקוש גם משתנה בין כל תחום טכני. אם תצבור נסיון טוב ותפתח קשרים טובים עם לקוחות יש אפשרות לעבוד כעצמאי, בהנחה שיש לך חושים מסחריים טובים. ככל שאתה שולט ביותר תחומים טכנולוגיים ככה אתה יכול לקחת על עצמך עבודות מתחומים שונים וזה יתרון. בהצלחה, גדי

o

תודה רבה עבור התשובה המהירה והמפורטת גד. כיצד אתה מעריך את הביקוש בשוק עבור תחומי המכניקה השונים ?

item.Author מנהל הפורום גד בנט

מכניקה אינו התחום הכי מבוקש בארץ, אבל יש כמובן גם פטנטים בתחום. יש בארץ פחות מ-15 משרדי עורכי פטנטים בגודל סביר (עם לפחות 5 עורכי פטנטים), לדעתי פשוט תדגום את כולם ;) גדי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים