לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דניאל

סמל מסחרי - האם מותר לי לקרוא למוצר שלי כך?

שלום, הנני רוצה לקרוא למוצר שלי ולסמל המסחרי "Rheo flow", אך יש מוצר אחר שקוראים לו "Spin flow". בשני המוצרים משתמשים באותו חומר כימי (נוזל ריוסקופי), ובשניהם רואים פחות או יותר את אותו אפקט, למרות שאלה מוצרים שונים. האם יש לי רשות חוקית לקרוא למוצר ולסמל המסחרי שלי כך?

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום דניאל, זו תהיה שאלה עצמאית (אם תשובות שיכולות להיות שונות) בכל מדינה בה תרצה לפעול מסחרית עם המוצר שלך. הדרך הכי טובה להבטיח זכויות שימוש בשם היא להגיש בקשה לרישום סימן מסחר על השם שלך. גם אם נניח שהצד השנה רשם סימן מסחר על השם שלו, בוחן סימני המסחר יבדוק האם השם שלך יוצר בלבול בין הצרכנים, בסגנון משקה בשם "קורקה קולה" שאנשים יחשבו שזה בטעות "קוקה קולה". צריך לראות איך האריזה, ערוצי השיווק, רמת ההכרות של קהל הצרכנים עם שני המוצרים ועוד קריטריונים. בברכה, גדי בנט, עורך פטנטים

דניאל

נניח אם אגיש בארה"ב, זה לא יהיה תקף לעוד מדינות?

הגשה בארה"ב תקפה רק לארה"ב. בכל מדינה בה תרצה לקבל הגנה תצטרך להגיש בקשה נפרדת. ישנם איזורים (כמו אירופה) בה ניתן לקבל גם סימן מסחר כלל אירופאי. בברכה, גדי בנט, עורך פטנטים

דניאל

היי תודה על תשובתך! האם אצטרך להגיש בקשה לסמל מסחרי בכל מדינה ומדינה?

כפי שעניתי למטה, התשובה היא כן, אבל באירופה לדוגמא יש סימן מסחר כלל אירופאי מה שמקטין את העלויות. בברכה, גדי בנט, עורך פטנטים

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים