משפטי– זאפ
משפטיפורומיםפטנטיםסמל מסחרי - האם מותר לי לקרוא למוצר שלי כך?

מנהלי הפורום

גד בנט

גד בנט

עורך הפטנטים גד בנט הינו שותף ובעלים של משרד עורכי הפטנטים בן-עמי ושות' המתמחה בליווי פטנטים במדעי החיים, הי-טק וציוד רפואי. לעו"פ בנט נסיון רב בייעוץ ליזמים ולממציאים כיצד להגן על אמצאתם. השירותים ליזם כוללים חיפוש מוקדם על פרסומים קודמים בנושא, עריכת בקשת פטנט והגשתה במדינות שונות. עו"פ בנט הוא בעל תואר בהנדסת תקשורת מאוניברסיטת פריז 2 וכן תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת טקסס (מק-קומבס). לעו"פ בנט נסיון רב בעריכת בקשות פטנט, בהכנת תשובות לדוחות בחינה במדינות שונות וכן בחיפושי פטנטים. לפני היותו עורך פטנטים, גד בנט עבד בפיתוח עסקי עבור סטארט-אפים בתחום ההי-טק בארה"ב ובאירופה, ולכן הוא משלב תכנון עסקי בליווי הפטנטים.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

סמל מסחרי - האם מותר לי לקרוא למוצר שלי כך?

דני
דניאל

שלום, הנני רוצה לקרוא למוצר שלי ולסמל המסחרי "Rheo flow", אך יש מוצר אחר שקוראים לו "Spin flow". בשני המוצרים משתמשים באותו חומר כימי (נוזל ריוסקופי), ובשניהם רואים פחות או יותר את אותו אפקט, למרות שאלה מוצרים שונים. האם יש לי רשות חוקית לקרוא למוצר ולסמל המסחרי שלי כך?

RE:
פאולינה בן עמי עורכי פטנטים

שלום דניאל, זו תהיה שאלה עצמאית (אם תשובות שיכולות להיות שונות) בכל מדינה בה תרצה לפעול מסחרית עם המוצר שלך. הדרך הכי טובה להבטיח זכויות שימוש בשם היא להגיש בקשה לרישום סימן מסחר על השם שלך. גם אם נניח שהצד השנה רשם סימן מסחר על השם שלו, בוחן סימני המסחר יבדוק האם השם שלך יוצר בלבול בין הצרכנים, בסגנון משקה בשם "קורקה קולה" שאנשים יחשבו שזה בטעות "קוקה קולה". צריך לראות איך האריזה, ערוצי השיווק, רמת ההכרות של קהל הצרכנים עם שני המוצרים ועוד קריטריונים. בברכה, גדי בנט, עורך פטנטים

RE:RE:
דני
דניאל

נניח אם אגיש בארה"ב, זה לא יהיה תקף לעוד מדינות?

RE:RE:RE:

הגשה בארה"ב תקפה רק לארה"ב. בכל מדינה בה תרצה לקבל הגנה תצטרך להגיש בקשה נפרדת. ישנם איזורים (כמו אירופה) בה ניתן לקבל גם סימן מסחר כלל אירופאי. בברכה, גדי בנט, עורך פטנטים

RE:RE:
דני
דניאל

היי תודה על תשובתך! האם אצטרך להגיש בקשה לסמל מסחרי בכל מדינה ומדינה?

RE:RE:RE:

כפי שעניתי למטה, התשובה היא כן, אבל באירופה לדוגמא יש סימן מסחר כלל אירופאי מה שמקטין את העלויות. בברכה, גדי בנט, עורך פטנטים