לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גיא

רשימת בקשת PCT בחו"ל

היי גד, אני הגשתי פטנט באופן עצמאי. כרגע מעוניין להגיש PCT. כמה זמן מרגע הגשת הפטנט עליי להגיש את הבקשה? והאם אני יכול להגיש באופן עצמאי?? כמה עולה תהליך עצמאי או ע"י עורך פטנטים? ואיזה מדינות אתה ממליץ לרשום? תודה גד!

item.Author מנהל הפורום גד בנט

שלום גיא, אם אתה רוצה להגיש בקשת PCT אתה צריך להגיש אותה עד שנה מיום הבקשה הראשונית (ולא יום אחד מאוחר יותר!). אתה יכול בתאוריה להגיש את הבקשה לבד, אבל אתה צריך להכיר את הפרוצדורה והפורמט. האם כתבת את הבקשה הראשונה לבד? הכי קריטי נראה לי לוודא שהבקשה שלך כתובה היטב ותוכל להגן עליך, בדיקה שרק עורך פטנטים יוכל לעשות עבורך. לכל משרד התעריפים שלו אז תמיד אפשר להשוות. אם אתה מגיש בקשת PCT, ההגשה במדינות נדחית לשנה וחצי אחר כך. בחירת המדינות היא פונקציה של שוק היעד שלך בכפוף לתקציב שיש לך. בברכה, גדי בנט, עורך פטנטים

גיא

אם לא הוגש בקשת PCT בזמן משיקולי תקציב.. איך אפשר בכל זאת להגן על הפטנט בחו"ל? אפשר להגיש פטנט למשל בארה"ב על סמך בקשת הפטנט בישראל? האם אני שומר לעצמי דין קדימה?

שלום גיא, אתה לא חייב להגיש בקשת PCT. אתה יכול במקום זה (גם ביום השנה לבקשה הראשונה) להגיש בקשת פטנט במדינות בחו"ל תוך בקשת דין קדימה מהבקשה הישראלית. בברכה, גדי בנט, עורך פטנטים

גיא

אז כמה זמן אני יכול להגיש בקשות פטנט בחו"ל ולשמור דין קדימה? או שזה לא מוגבל בזמן? אם מישהו אחר מגיש בקשת פטנט בחו"ל אחרי. אני יכול לבטל לו את הפטנט על סמך הבקשה שלי בארץ ? גם אם לא הגשתי בחו"ל.. אז מה היתרון לPCT אם אפשר להגיש בכל מקרה בחו"ל? בנוסף איך אפשר לחסוך עלויות בלהגיש פטנט בחו"ל אם אצטרך להגיש בכל מדינה זה המון כסף..איך בפועל אנשים עושים את זה?

שלום גיא, בקשת ה-PCT לא באה לחסוך (אבסולוטית) בעלויות, כי כפי שאתה מציין בצדק, עלויות ה-PCT מתווספות על עלויות ההגשה בחו"ל. מטרת ה-PCT היא לדחות את הוצאות ההגשה בחו"ל בעוד שנה וחצי, זמן שבו היזם יכול לגייס כסף, שותפים, לקוחות וכו'. יש לך שנה וחצי אחרי ה-PCT להגיש בקשות בחו"ל (במספר קטן מדינות אפשר גם חודש עד חדשיים אחרי כן). אם מישהו הגיש במדינה בה לא הגשתה בקשתו אמורה להיות מסורבת אם הבקשה שלך התפרסמה לפני כן, ועל כן הרעיון היה ידוע לפני שהאחר הגישה בחו"ל. בברכה, גדי בנט, עורך פטנטים

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטנטים